Categorieën
Natuur Reisverslag Rijk aan het Wad / Michaëlshof Roeifietsen

Therapeutisch roeifietsen

Op ziekenbezoek bij iemand in Amsterdam. Dat kan voor mij qua vervoer met de trein, op de roeifiets of in combinatie. Ik koos dit keer voor de combinatie. Een wijs besluit bleek zaterdag, toen ik terug reed en de ongewilde levensles van het bezoek wat beter kon verwerken. 

Dat sporten therapeutisch voor het hoofd is, wist ik al een tijdje. Dus kies -als het even kan- als vervoermiddel de lig- of roeifiets. Het aangename dus met het nuttige verenigen. Nou is een ritje Anna Paulowna-Amsterdam Noord op de fiets net even te gek. Dus koos ik om eerst met de trein te gaan tot Zaandam en de rest te fietsen. De terugreis (75 km.) was een makkie: windje in de rug. Wanneer je zo’n roeifiets meesleept in de trein, is de kans groot dat je met een medereiziger in gesprek raakt. Tot Zaandam praatte een aardig mannetje me de oren van het hoofd . Eerst over zijn fietstochten en ellende onderweg, daarna dat het bewegen je zo gezond houdt. Vlak voor Zaandam ontdekte hij mijn roets. ‘Waarom  zitten die trappers naast elkaar?’ Opeens wilde hij alles over de roeifiets weten, maar helaas te laat, ik moest eruit…..

Gelukkig vond ik dankzij google maps gemakkelijk de juiste weg. Maar wat een drukte hier! Tussen Zaan- en Amsterdam is amper meer groen te bekennen. Blij dat ik hier niet woon, mijmer ik. Maar dan het bezoek bij Michaël, die drie weken nog zijn afscheidsfeest (van het leven) hield, hoe zou dat gaan?

Met de kinderen en stichting zouden we nog wat puntjes met Michaël bespreken. Het zorgde voor weer een nieuwe wijze levensles. Eigenlijk leek het dat ik rechtstreeks in een script van  Film Together  of nog erger die van Festen  terecht was gekomen. Ik zag het, keek er naar en kon er niets aan veranderen, de doodzieke Michaël geëmotioneerd achterlatend. Aan zijn ziekbed en terug fietsend realiseerde ik me wat me was overkomen. Dinsdag hoop ik op een herkansing, want dan ga ik samen met Hans (werkbestuur van de Michaëlshof) opnieuw op bezoek bij deze bijzondere man! Op de foto o.a. Hans, Willy en Michaël tijdens het feest van 10 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *