Categorieën
Diversen Ecodorpen Natuur Reisverslag

The Living Village festival, werd een hippiefeestje

Het weekend 16 t/m 18 september zou in Wierden het Living Village festival zijn. De organisatie kreeg de vergunning bij de Gemeente niet rond en stelde het evenement uit naar 2017. Als alternatief boden ze een eendaags feestje met kamperen aan.

Hoewel ik weinig vertrouwen had in dit feestje, besloot ik er vrijdag heen te roetsen. Locatie was pas twee dagen daarvoor bekend gemaakt:  landgoed. www.roggebotstaete.nl in de Flevopolder. De twijfel om er heen te gaan werd versterkt doordat het Ecodorpennetwerk op het laatste moment in Bergen ook een soortgelijk festival organiseerde. Met mooi weer vertrok ik vrijdagochtend om 8.30 uur op de roets voor 20160917_102746een tochtje van 110 km. Om 15 uur kwam ik bij Roggebotstaete aan en dankzij de roeifiets was er snel contact (ook voor die hippies is het een bijzonder apparaat).  Op het landgoed is ook een stichting actief met biologisch tuinieren/leemoven groepsterrein, waar ik even rondkijk. Het ruime campingveld ligt verscholen in het bos. 20160917_105356Ik zet m’n tent bij Joop en Wil (broer en zus). Joop was op z’n fiets vanuit Bunnik gekomen, had ’s nachts stiekem bij een tankstation geslapen.  Hij overnacht half onder een windschermpje (open lucht dus) en had mooie verhalen over concertbezoeken bij o.a. Neil Young. Ik raak ook in gesprek met Jacco van Olst uit Utrecht.  Ook geen hippie, maar net als ik het type ‘buitensporter’. Op het feest dat pas ’s avonds echt op gang ko20160917_105142mt, zie ik Jacco bij een Tippi tent. Hier leidt Marike Mensink een sessie ‘de dertien grootmoeders’. De volgende ochtend spreek ik Marike. Toevallig heeft ze ooit in Anna Paulowna gewoond en werkte in Noorderhaven. Aardig mens, samen gaan we op de foto.  Op het feest weet ik me aardig te vermaken. 20160917_101112Op het gras zijn muzikanten aan het jammen, kippevel krijg ik als een dame het nummer ‘Ye Jacobites’ zingt  dat ik ken van Eddie Reader en Leoni Jansen. Intussen nemen trommelaars het over van de rustige akoestische muziek en krijgen we spektakel voorgeschoteld van ‘vuurartiesten’.  Ik ben benieuwd of de organisatoren Babette, Bob en Cathelijn Radstake  het festival volgend jaar door laten, die 55 eurootjes die ik al betaald heb, wil ik toch graag goed besteed zien…. Tenslotte het nummer ‘Ye Jacobites’ gezongen door Leoni Jansen, heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *