Categorieën
Kanoën Reisverslag

Open kano treffen Ossenzijl

Dit jaar nog NUL keer in de kano gezeten: doodzonde!  Oorzaak ligt bij Ingmar, ’t is een beste vent, maar heeft het momenteel veel te druk. Hij laat z’n mooie Ally kano deze zomer ongebruikt opgevouwen in z’n schuur.  Maaaaar, in het 2e weekend van september, met het open kano treffen zou het helemaal goed komen.

Helaas, Ingmar en Marieke kregen de verkoudheid te pakken en bleven thuis. Ik vond het veel te mooi weer om thuis te blijven, dus ging in m’n uppie op de roeifiets naar Ossenzijl om m’n achterstand in het kanogenot in te halen.  20160910_193122Zaterdagmiddag laat kwam ik aan en kon nog net een plekje op camping De Kluft vinden.  In het begin voelde ik me een verdwaalde roeifietser die op het verkeerde evenement was aanbeland.  20160911_113247Gelukkig is dat kanovolk niet de moeilijkste en kreeg gemakkelijk contact. Intussen genietend van al die verschillende soorten open kano’s (canadezen) en ‘indianententen’.  De organisatoren van dit treffen zijn Ary van der Kooy, Elize van Witzenburg en Rick Kramer van kanoschool Herbie Bird. Bij Elize krijg ik zondag’s een workshop solo open kanoën en ontdek dat mijn peddeltechniek nog flink bijgeschaafd mag worden. 20160911_142027Ook spreek ik Raymond Frusch die met een zelfgemaakte 3-delige open kano meevaart.  Ding weegt 35 kilo en de drie onderdelen passen ingenieus in elkaar.  Later spreek ik de aardige Duitser Dieter Dahlmann. Hij is net zo’n infiltrant als ik, heeft geen kano maar ligt hier met z’n zeilboot en vindt het hier ‘allemaal erg gezellig’ 20160911_135422(dat typische Nederlandse woord kende hij).  Natuurlijk spreek ik ook even Frank van Zwol en Jolanda Linschooten die er zijn om de Ally kano te promoten. Hoe leuk dit weekend was in Ossenzijl bewijzen de foto’s en dit filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *