Categorieën
Kanoën Reisverslag

Septembermaand om in te lijsten

Het houdt maar niet op met dat mooie weer in september. Het laatste weekend was weer buitensport genieten in hoofdletters. Laat die winter maar komen, ik ben er klaar voor!

De afspraak was om vrijdags met Ingmar te gaan kanoën in Waterland. Hij ging aansluitend zaterdag/zondag met een clubje hikers een tocht lopen.  Dat wandelen met rugzak wordt voor mij dé uitdaging in 2017. Een lichtgewicht kampeeruitrusting heb ik, nu nog een goeie rugzak scoren en een nieuwe sport is geboren (als Brigit het nou maar goed vindt….).  Het ritje op de roets naar Landsmeer was een eitje. De 80 km. rij ik in 3 uur. cor-in-kanoOp de camping Het Rietveen is een uitbundige verwelkoming van Ingmar en Ellen. Na het opzetten van de tentjes, is het koffieleuten aan de picknick. Ellen is de vriendin van Marieke, zij wil graag ervaren hoe het is om met de Ally kano te varen. En jawel hoor, eind van de dag kwam ze totaal verslaafd weer terug. Met z’n drieën struinden we door het mooie Waterland. Niet de tocht die beschreven staat in de bijbel (kano paradijs Nederland), die houd ik nog tegoed,20160924_085337 maar via andere watertjes rondom Jisp. ’s Avonds voegde Willem, de vriend van Ellen zich bij ons. Aan de picknick tafel hebben we royaal van het goede leven genoten, waarbij het betere bier rijkelijk vloeide…  Zondags kreeg ik nog onverwachts lekker  toetje in Haarlem. Niels, de sportieve Belgische vriend van onze dochter Marijke, was verhuisd. We waren uitgenodigd en kennis te maken met z’n moeder Hermien. Ook haar broer Johan met z’n Friese vriend Nanne waren van de partij. Het werd een zeer gezellig onderonsje onder het genot van, je raadt het al: het betere Belgische bier!

5 reacties op “Septembermaand om in te lijsten”

Ha, Kanoparadijs Nederland staat hier ook in de kast. Kan de vereniging de Rugzaklopers ook zeer aanraden. Zelf pas twee keer dit jaar met ze op pad geweest omdat ik geplaagd wordt door hielspoor. Nieuwe inlegzooltjes hebben dat helaas nog niet opgelost.

Het was inderdaad een gezellige kennismaking! Poperinge ligt op zo’n 320 km van Haarlem…ongetwijfeld ook een leuke uitstap om te doen!

Poperinge, Haarlem, Leeuwarden… 😀
Klinkt als een bourgondische culinaire fietstocht… 🙂
Waarbij je na afloop geen dorst meer kan hebben 😀
Het was een fijne zondag in Haarlem inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *