Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Rondje Ardennen op de roets

Het feest van Derk (30 jarig bestaan van de roeifiets) was een mooie gelegenheid om er een extra rondje van te gaan maken. Ingmar had het snode plan om gelijk door te fietsen naar Spanje. Hem heb ik 2 dagen op gang geholpen, waarna ik zelf op avontuur ging. Zo ging het me de eerste week af:

Vrijdag niet op de roets naar Middelburg maar lui met de trein, het moet niet gekker worden, maar ik had ’t (voor de verandering) drukkig. Zaterdag deden zo’n vijftig roetsers met de lange of korte tourtocht mee. Ik reed met de snelle/lange groep die het rondje Veerse meer reed. De na-zit was perfect door Derk geregeld, waarbij ik flink de dansvloer onveilig heb gemaakt. We stonden op camping Pitteperk waar een select groepje roets/kampeerliefhebbers waren: Miriam en Wilbert hadden er een stacaravan, dus het ontbijten (het regende) was bij hun. De royale biervoorraad (door Piet ingeslagen) werd bij de tent genuttigd. Hier waren o.a.  Alco & Esther, Wim, Rob, Ingmar, Marloes en Mick. Leuk dat er ook een Belgendelegatie was.

Zondag namen Ingmar en ik afscheid en roetsen naar Breskens. Na in 2 dagen met hem zuidwaarts te hebben gereden, rij ik dinsdag oostwaarts. De eerste 100 km. over een drukke weg, maar vanaf Chimay wordt het leuk. In het stadje is niet veel te beleven, maar de Chimay rouge bier maakt het goed. Vervolgens gaat m’n tocht via Couvin, Fumay, Bouilon, Florenville, Arlon, Diekirch naar Wiltz. Hier sta ik in stadscamping Kaul, super luxe geen verkeerslawaai en boek een nachtje extra..

Natte week
Het weer wisselde van af en toe zon, naar stevige regenbuien. Vrijdag was de ergste dag. Na Diekirch richting Bourscheid langs de rivier de Sure, prachtige route! Rond vijf uur in dubio, een camping pakken of naar Wiltz? Ik koos het laatste, er volgde een zware beklimming en een half uur later onweer en de sluizen open: met bakken te gelijk! Om 7 uur kom ik klappertandend van de kou bij de camping.
Die camping is trouwens de mooiste die ik tot nu toe tegenkom en ook nog eens gratis Wifi in de tent! Boek daarom extra dagje rust, kan ik gelijk het culturele leven van Wiltz op zaterdagavond ontdekken….

20160611_155828 20160612_194517 20160618_084526

Één reactie op “Rondje Ardennen op de roets”

Ja die Cor lekker bezig lees ik. Je komt door vele plaatsen die ik de afgelopen 30 jaren ook Door gefietst hebt in mijn tal loze tochten. Blijf genieten verder. Ik blijf je volgen vanuit Zuid Frankrijk waar ik 2 weken vertoef met racefiets en bergschoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *