Categorieën
Geen categorie Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

Lekker kunst & cultuur toetje in Teuge

Na de drukte van het ecodorpennetwerk was ik toe aan even bijkomen. Het was zondag, eind van de middag, dat ik aan de wandel door Teuge ging: want hier was een kunst- en cultuurroute uitgezet. Wat eerst leek op een fiasco, eindigde verrassend leuk!

Teuge is zo’n uitgestorven dorp, waar er helaas steeds meer van komen. Ligt dichtbij de grote stad Apeldoorn en forensen dorp Twello, dus alle ooit bestaande plaatselijke winkeltjes zijn ter ziele. In de lagere school is een expositie, maar mag geen kunst heten: een mandenvlechter en een huisvrouwen knutselclubje. Ik krijg de tip dat het bij het vliegveld ook de moeite waard zou zijn. Niet dus: bij het sjieke restaurant vraag ik de ober waar ik moet zijn. ‘Kunstroute, nooit van gehoord’. Ik denk dat de man me als een landloper zag (liep er nogal ecotribe-achtig bij, ‘vast niks aan te verdienen’, moet hij gedacht hebben). Z20160605_171645ie er inderdaad nogal sjofel uit, korte slobber broek, baard van 2 weken en ruik vast niet al te fris. Dan maar weer terug naar Ecotribe. Bij ‘Galerie is boven’  spreek ik een Ambonees die hier vroeger woonde (in de jaren tachtig was het een opvangkamp voor Molukkers).

Hierna zie ik in de tuin het duo ‘FlowMo’. http://flow-mo.nl/index.html ) Twee relaxte vrouwen die met veel humor in het Nederlands zingen. Lijkt op wat Brigitte met haar ‘Three of Us’ doet; ik vertel ze hierover en dat ze meer hierover kunnen lezen op m’n blog hoofdstuk ‘muziek’. 20160605_171811Begint Monique van FlowMo, een lied te improviseren: Cor is op pad, op z’n fietsie op pad, etc. Lachen, maar m’n maag is gaan mee-trommelen. Terug naar het hoofdgebouw van ecotribe, waar het onbeperkt pizza’s eten is. Ik raak nog aan de praat met bewoner Skip (gaf ons ’s middags een rondleiding). Hij liet vol trots z’n aftandse Challenge ligfiets zien waarop hij door Nederland toert. Bijna alle ecodorpnetwerkers zijn inmiddels vertrokken (op Benjam dus na),; ik slaap nog een nachtje in m’n tent en duik eindelijk in m’n boek (Lars Kepler/Playground).  Het was een topweekend en dan moet zo’n spannend boek maar even wachten……Voorbeeld van optreden van FlowMo:

https://youtu.be/RlYwiZ3wvFc

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *