Categorieën
Sport Zwemmen

Retourtje jachthaven

‘Brigit, ik zwem naar de jachthaven en ga even een bakkie koffie halen bij Loes, dus ben wat langer weg’. Ze kijkt me fronsend aan: ‘Loes, ken ik haar?’ Retourtje jachthaven zwemmen is 4 kilometer, lekker als er dan halverwege een bakkie klaar staat….

Deze zomer heb ik al heel wat kilometers afgelegd in het Oude Veer, maar de bestemming jachthaven was er nog niet van gekomen. Van m’n zwemmaat Jaap hoorde ik dat hij woendag 4.423 meter zwom in 1 uur en 40 minuten.

Het retourtje jachthaven van Jaap, inclusief extra stukje naar de Boermansweg.

‘Geen snelle tijd Jaap heb je onderweg een tussenstop gemaakt?’. Jaap verontschuldigde zich: ‘Ik heb totaal nog geen snelheid, wel 20 keer gestopt en af en toe schoolslag moeten zwemmen’. Gelukkig heb ik niks te klagen over m’n zwemconditie. Moeiteloos zwom ik in zwembroek de 2 kilometer en klauterde na iets meer dan een half uur uit, om bij de jachthaven even op te warmen.

Tussenstop op de jachthaven op de koffie bij Loes en Dre.

De kantine van de watersport vereniging is gesloten, maar toevallig zie ik Loes en Dre Bouten lopen. ‘Kom je even een bakkie doen Cor?’. Nou dat sla ik niet af Loes. Van mijn Brigit mag ik wat langer wegblijven, ze weet ervan….

De boot ‘Pieternel’ van Loes en Dre.

Op de boot Pieternel mag ik op een handdoek in de luie stoel zitten. Het wordt een heel gezellige koffieteut van een dik uur, met sterke watersport verhalen. Als ik vertel van mijn mobiel die 2 weken terug verdronk in het Heeger meer, moet Loes lachen. ‘Die van mij ligt in het water onder deze boot. M’n gebit ben ik ook pas nog verloren, ligt nog ergens op de bodem’. 

Ze vertellen dat ze plannen hebben om met hun campertje te overwinteren in Portugal. ‘Dat land staat ook nog op mijn verlanglijst’. Ik vertel hun dat ik vrienden heb (David en Claudia) die hier vorig jaar naar verhuisd zijn. 

We raken bijna niet uitgepraat over onze gezamenlijke hobby’s, maar ik wil natuurlijk niet dat ze over mij zeggen ‘Aardige vent die Zwaag, maar hij gaat nooit meer weg….’. Ook Loes wil nog wat sportief zijn en pakt haar sup, terwijl ik met een tevreden gevoel weer terug zwem. Zo’n leuk zwemmetje mag ingelijst worden! 

2 reacties op “Retourtje jachthaven”

Wat een leuk verhaal van jou zwem avontuur, en gelukkig ben ik ook een open boek, dat ik mij niet schaam voor een verloren gebit whahhaaa.
Ik zou zeggen tot de volgene keer, en die Limburgers zegge hoije, en onze deur gaat bij ons altijd de goeie kant op, thuis,boot,camper, er is koffie met koek, het liefste nog Limburgse vlaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *