Categorieën
Familie Reisverslag

Magic bus avontuur met Rennie

Wat is Polarsteps toch handig. Vorig jaar ontdekte ik deze app voor het eerst. Het leek me geinig om Polarsteps ook te gebruiken voor het mini tripje met mijn zus Rennie. Hieronder het verslag dat ik voor mijn volgers heb gemaakt.

Rennie wijst: kijk daar staat de knusse magic bus!

Julianadorp – Wat in een goed vat zit verzuurd niet. Al jaren zeurt Rennie aan m’n kop: ‘Wanneer gaan nou eens een huisje huren broer?’ Deze week is het er eindelijk van gekomen. Zaterdag tuften we met de duo-bike naar Wieringen om bij camping Terra Incognito de ‘magic bus’ te reserveren. Hij was nog beperkt vrij. Deze week bijvoorbeeld dinsdag tot donderdag en omdat het weerbericht zonnig is hebben we die dagen gelijk gepakt. Dinsdagmiddag rond half 4 reden we met een afgeladen duo-bike vanaf Noorderhaven naar onze vakantiebestemming.

Anna Paulowna – Zwembroek vergeten… Daarom thuis even een tussenstop. Want zonder zwembroek kan ik natuurlijk niet weg. Daarna was het een uurtje fietsen. Een stevige noorden wind stond er, dus dat was best even aanpoten ondanks de elektrische ondersteuning.

Westerland – We zijn bij de magic bus. Het eerste wat we deden was koffiezetten en sjekkies rollen met de automaat.

Hippolytushoef – Hierna als een speer naar de Deka supermarkt, want we kunnen niet op alleen brood leven. Zo kon ik aan m’n zus laten zien hoe goed dat broertje nasi kan klaarmaken.

Rennie pakt haar rust momentje.

Westerland – Heerlijk met m’n zus op pad…en dan ligt ze plat…

De twee G’s: Gerard en Gerda.

En wie komen daar spontaan op visite…? Jawel Gerard & Gerda even gezellig in magic bus. Ze zeggen dat ze komen kamperen, maar moet ik dat geloven? Tis echt, ze komen slapen, niet in de tent maar in de kampeerbus. Gezellig, dus morgen ook zwemmen, beloofd is beloofd. En hoe zit dat met kanoën? Die hebben ze niet mee, dus dat feest gaat ons voorbij.

De zwemfanaten: Gerda, Gerard en Cor.

Westerland – Natuurlijk ga ik in het Amstelmeer zwemmen. Gerard en Gerda zijn ook van de partij, terwijl Rennie een peukie doet en op onze spullen let.

Kaarsje branden voor mam.

Oosterland – Plaspauze bij de Zingende Wielen, daarna bij de kapel van Stroe kaars laten branden voor mam.

Westerland – Nadat we van Gerard & Gerda afscheid hadden genomen, gingen we met z’n tweetjes weer op pad. “Ik zie een leuk terras, zullen we een bakkie doen?’ Die levensgenieter Rennie heeft een scherpe neus voor mooie terrasjes. Het museum Jan Lont binnen vindt ze niks, maar buiten kan je er lekker uit de wind zitten. De dame van de koffie komt bij ons zitten voor een praatje. Hoewel ze geen echte Wieringer is weet ze toch veel van het voormalig eiland. In Hippo slaan we nog wat proviand in, want vanavond komt er weer visite.

Cultuur in Hippolytushoef.

Hippolytushoef – In de voortuin van een huis zie ik een koppel beelden. We stoppen van dichtbij zie ik dat het verbouwde etalagepoppen zijn, ingelegd met mozaïek tegeltjes.

Voor de camping Terra Incognito nog een foto. Rennie wijst naar de bus: ‘Daar staat-ie de knusse bus”.

Woensdag krijgen we opnieuw visitie: Diana en Wim.

Westerland – Jawel daar kregen we ook vanavond weer plotseling visite: onze nicht Diana kwam met een lekkere aardbeien/slagroom taart, dat was smullen. Mijn tuinvriend Wim was ook van de partij. Zijn spiksplinter nieuwe tent staat naast de bus. We hebben via you tube muziek beluisterd en tot middernacht in de bus gezeten. Rennie had het ietsje eerder gehad. Na de koffie ging ze op de bank liggen doezelen, na een uurtje zei ze: ‘ik ga naar de lakenstraat…’. Morgen helaas de laatste dag van ons avontuur en fietsen dan weer terug naar Julianadorp.

Het opvouwen van Wim’s tent, een stuk moeilijker

Hippolytushoef – Ach wat jammer nou, het is donderdag we moeten opkrassen. Eerst even Wim helpen om z’n nieuwe tent af te breken. Het afbreken is een stuk moeilijker dan opzetten. We proppen het ding op een hoop, leuke klus om er thuis een klein pakket van te maken Wim! Rennie en ik gaan eerst nog bij bij tante Annie in Hippo een bakkie doen. Zo ben ik weer helemaal op de hoogte van de familie perikels.

Wijkagent Sander vindt de duo-bike ook geweldig.

Op het dorpsplein staat een stand van de politie. Sander de wijkagent vindt onze duo-bike geweldig, hij wil hem met z’n maat Michel inpikken, maar dat gaat mooi niet door. Op de foto met Rennie en dan wegwezen. Bij de camping eten we ons laatste proviand op, dat scheelt weer bagage want onze fiets is aardig overbeladen met spullen die we eigenlijk niet nodig gehad hebben. Volgende reis nog beter opletten, immers ‘alles wat je thuislaat is meegenomen’. Terwijl ik dit verslagje tik gaan Rennie op bank onder de tarp nog een tukkie doen. Het wordt intussen pittig druk op de camping, er staan vijf campers allemaal uit Duitsland.

Onder de tarp op het middenterrein van de geweldige camping Terra Incognito op Wieringen.

Westerland – Het laatste tukkie en dan vertrekken we ’s middags terug naar Noorderhaven Julianadorp.

Één reactie op “Magic bus avontuur met Rennie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *