Categorieën
Sport Triathlon

‘Niet verslappen, lekker genieten….’

Daar sta ik 2e pinksterdag de run-bike-run deelnemers van onze club aan te moedigen. ‘Zet hem op, je kan het, niet verslappen, lekker genieten….’, brul ik. Stiekem is het fanatisme er weer ingeslopen. Als duo doe ik ook mee. Niels is hardloper en ik puf uit van de 23 kilometer roeifietsen….

Het is een jarenlange traditie bij onze triathlonvereniging Oude Veer om op 2e pinksterdag een run-bike-run (3-23-3) te houden. Een loopblessure zorgt ervoor dat ik deze wedstrijden al tien jaar laat lopen. Dankzij mijn schoonzoon Niels en docher Frea is het triathlon virus toch weer gaan kriebelen.

De start van de run-bike-run, bijna iedereen heeft een Oude Veer outfit aan.

‘Heb je zin om twee keer 3 kilometer hard te lopen? Dan doe ik op m’n roeifiets mee’. Nou, daar was Niels wel voor te porren. Ook dit jaar doet de sportieve man uit België weer mee met het Kwart(je) Anna Paulowna en lopen is z’n beste onderdeel.

Prima koppel: Cor & Niels

Wanneer we een half uur voor de start ons melden is het gezellig druk bij de jachthaven. Er doen 14 mannen en 8 vrouwen mee aan de run-bike-run en 2 duo’s.

Oer gezellig weer die Oude Veer run-bike-run.

Zijn al die deelnemers lid van onze Oude Veer? Ruim dertig jaar ben ik lid van Oude Veer. De laatste jaren zien m’n clubmaten me af en toe in het zwembad baantjes trekken. De helft van run-bike-run gasten ken ik amper. Wat moeten wel niet denken van die rare snoeshaan op z’n roeifiets?

Drie generaties Elbertsen, Siem, Henk en Martien.

Gelukkig er zijn nog ouwe knarren die ik wel ken. De familie Elbertsen is goed vertegenwoordigd: alleskunner Henk onze trainer, de organisator doet met zijn broer Mark en z’n vader Martien mee. Hun zoon Siem vormt met Mark Hulzebos ook een duo.

Jan en Jenny Duijzer, altijd van de partij.

Daar zie ik ook leeftijdgenoot Jan Duijzer met zijn vrouw Jenny die beide meedoen. De run-bike-run is een Oude Veer clubwedstrijd. Leuk om te zien dat iedereen de clubkleding draagt, met een paar uitzonderingen.

Rechts Pol van Ham, links Mark Elbertsen.

Een jongen ik zwart tenue spreek ik aan. ‘Ik ken je niet, ben je een introducé?’. Hij stelt zich vriendelijk voor als Pol van Ham uit Schagen, net lid van de club. Jarenlang deed hij aan top-turnen, maar door blessures gestopt. Een aanwinst voor de club die Pol, bij de uitslagen werd hij vierde.

Daar komt Niels aan, z’n dochter en schoonmoeder moedigen hem aan.

Wanneer iedereen bij finish gezellig aan het napraten is, kan ik het niet laten om ‘kermis fotograaf’ te spelen. Even testen of die nieuwe mobiel ook mooie foto’s maakt…

De winnaars bij de heren: Jordy v.d.Rijst (3), René Hoep (1) en Mark Elbertsen (2).
Winnaars bij de dames: Marieke van Lierop (2), Janneke Sinnige (1) en Debby van Mullem (3)
Run-bike-run overal uitslagen van maandag 2e pinksterdag

Één reactie op “‘Niet verslappen, lekker genieten….’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *