Categorieën
Familie Kanoën Reisverslag

And the winner is…. Astrid!

Vaderdag en moederdag wat een flauwekul. Door de winkels uitgevonden, daar doen we niet aan in huize Zwaag. Die drie dochters van mij denken daar sinds een paar jaar anders over. Z’n doen een competitie: ‘wie bedenkt het leukst en scoort de meeste punten’.

Dit jaar werd het een nek-aan-nek race tussen Marijke, Frea en Astrid. M’n oudste dochter uit België dacht makkelijk de winst binnen te slepen. Het cadeau lag al weken bij onze tv kast. ‘Uitpakken met vaderdag Pap’ stond erop. Als extraatje stuurde ook nog een fotokaart. Dat uitpakken kon ik lekker een week vervroegen, want in België worden vaders een week eerder verwent.

De eerste buit is binnen!

Dochter Frea had een andere tactiek van verrassen gekozen. Drie dagen na de feest-vaderdag kwam de post met een pakket en een kaart: ‘Het was misschien zondag vaderdag, maar toen had Astrid je al ingepikt, dus mijn kado’tje komt gewoon ietsjes later. Meer dagen meer plezier’. Die slimme dondersteen had natuurlijk op de app gehoord dat Astrid dit jaar alle registers had opgetrokken: ‘Pap met vaderdag krijg je een kanotocht cadeau, wil je dat?’ Hartstikke leuk, jubelde ik. Zo gezegd, zo gedaan. Zondagochtend half 9 na de frisse duik in het Oude Veer rij ik op de ligfiets naar Schagen. We stappen in de bolide van Astrid en rijden naar kanoverhuur Hossebosch, de start van het befaamde rondje Waarland.

Het kano avontuur kan beginnen…

De reserve kleding en mobieltje worden veilig opgeborgen in onze waterdichte zakken en we gaan met kano (canadees) op pad. We varen met de klok mee. Via het kanaal Alkmaar-Kolhorn naar het ’t Waardje. Hier ligt een langgerekt eiland waar we aanleggen en omdat het vaderdag is mag ik opnieuw zwemmen, nu rondje eiland. Lekker om even af te koelen, tis al aardig warm geworden.

Even bijtanken

De overige 12 kilometer doen we op z’n toeristisch, rustig aan lekker babbelen over ditje & datjes: ‘Weet je nog Pap dat je met Frea op kano vakantie ging? Die arme Frea …. Ze vond het eigenlijk doodeng, maar ook erg stoer om met een tent aan boord op reis met je te gaan’.

Dochters Frea, Marijke en Astrid, uit het fotoboek van het jaar 2000.

‘Dan had Marijke het een stuk makkelijker, toen je met haar naar Oerol ging. Marijke op de ligfiets en Cor op de roeifiets’. Ook Astrid haar tripje met haar vader was geslaagde missie. Ik deed met de roeifiets mee met het kwartje triathlon Texel. We plakten er een vakantie aan vast met kamperen in de duinen.

Lekker lezen dankzij Frea.

Na onze leuke kanotocht in Waarland heeft Astrid een tweede verrassing in petto. Twee oude familie videobanden heeft ze laten digitaliseren en op haar laptop krijg ik een voorproefje: vakantie Stroe op Wieringen in 2000 met val van Astrid in de brandnetels. ‘Ik moest huilen en jij bleef maar doorfilmen….’.

Hier nog even de officiële uitslag ‘Cor -Vaderdag 2023’: Winaar: Astrid met de kanotocht rondje Waarland. Gedeelde 2e plaats Marijke met de nieuwste cd van ‘’ Stef Bos Bitterlief’ en Frea met het boek ‘Twee schotten en heel veel whisky’.

3 reacties op “And the winner is…. Astrid!”

Haha super leuk! Zo’n kano-tocht, daar kunnen we natuurlijk niet tegenop. Volgend jaar kunnen we revanche nemen op Astrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *