Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

PR ‘lekke-banden-op-1-dag’

Hoeveel lekke banden kan een roeifietser met volle bepakking op 1 dag aan, zonder helemaal overspannen te raken? Onder tropische omstandigheden had ik er vijf! Dus een nieuw persoonlijk record.

Ik kon er niet neerslachtig van worden. Het gebeurde gelukkig niet in de regen, ik had alle tijd en de oorzaak lag eigenlijk bij mezelf. Als je op trektocht gaat, zorg dan dat je spullen en vooral banden in orde zijn. De binnen- en buitenbaden hadden bij mij veel kilometers gemaakt. Tja, dan loop de je kans op lekrijden, zeker als het ook nog eens veel regent.

Ik wilde relax vertrekken vanaf camping Olbergen om 11 uur. De achterband stond leeg, dus de pas gekochte nieuwe binnenband ging erin. Na 30 km. lek, gaatje vlakbij ventiel, geplakt (wat eigenlijk niet kon, zie lekke band 4). Intussen oude band erin (met veel plakkers). Na 1 km. weer lek, die oude band was niet goed dus. Dan band erin die bij ventiel geplakt was. Die had ik beter niet kunnen plakken, dus ook weer lek. Dan 2e reserve band erin. Jawel loopt langzaam leeg, maar ik weet er tot Lochum mee te komen. Bij de fietsenzaak sla ik 3 nieuwe binnenbanden in. Nog 1x vervang ik de band en ga fluitend naar camping De Vrolijk in Haren. Een natuurcamping van giga formaat. Langs het meertje is nog ruimte zat, ik zet er m’n tentje neer en duik het meertje in. Lekker na zo’n tropische dag met ontberingen. Vrijdag maar wat meer kilometers maken, anders kom ik nooit thuis…..

20160623_210845 20160624_073020

Één reactie op “PR ‘lekke-banden-op-1-dag’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *