Categorieën
Geen categorie Reisverslag Wandelen

Politiek, politiek – ik ben er niet, ik ken ze niet!

Donderdag mailtje van buurman Louis Bakker: ‘12.40 sta ik in de steeg klaar…’. Samen hebben we het project ‘Vind de voorzitter voor het zwembad’. Op de terugtocht pakken nog even de tent van het FNV en daar begon het avontuur dat over politiek gaat…..

Nou ben ik helemaal niet zo van de politiek. Die lui lullen lekker, maar doen zo weinig. Louis is door zijn vrouw Matty betrokken in de actiegroep die strijdt tegen de bezuinigingen in de huishoudelijke hulp. Vakbond FNV had voor hun een tent bij het Gemeentehuis neergezet. We gaan even de actievoerders een hart onder riem steken. In de zorg werken veel vrouwen, dus was het vrouwgehalte hoog. Dan vallen wij mannen direct op en we gaan een gezellige gesprek met ze aan. 20160225_135903

’s Avonds verleidt Louis me om ook naar de raadsvergadering te gaan: ‘om 19.40 zie ik je in de steeg‘, was de afspraak. Naar het Gemeentehuis is het nog geen tien minuten lopen, maar hij staat er met de fiets. Achteraf begrijp ik waarom. Bij het Gemeentehuis klinkt hij zijn fiets aan mijn ligfiets, dus kan ik er niet stiekem halverwege uitglippen (flikte ik eerder, toen we voor het zwembad naar de raadsvergadering gingen).20160225_200100De raad besliste teleurstellend voor de actievoerders. De motie werd verworpen en de bezuinigingen voor de huishoudelijke hulp worden niet bijgesteld. Ook de motie ’thuismedewerkers niet te woord willen staan’, werd verworpen. Jammer, onze burgemeester kent niet de woorden ‘sorry, hier heb ik van geleerd’.  Na afloop gaan we weer even op bezoek in de tent van het FNV.20160225_200201Ze zijn niet blij, maar door de meiden van de FNV worden ze weer opgepept. De tent blijft voorlopig staan en de actie gaat door.

Ik spreek Arie Hoornweg die gedupeerd is door de bezuinigingen. De sympathieke bejaarde man, die ik nog ken als trouwe oud-papier ophaler van ons oude kantoor, had op de raadsvergadering willen inspreken. Het werd hem afgeraden door de wethouder, dus zag hij er van af. Ik noteer z’n contact adres, kopieer z’n brief. Misschien kan de krant er wat mee….

Zo kreeg ik donderdag van Louis een gratis workshop ‘politiek’. Zal m’n toekomstige vak niet worden. Doet me wel denken aan het lied ‘Politiek’ van m’n  favoriete songtekst schrijver Bram Vermeulen. De inhoud blijft voor altijd aktueel:

 Als ik niet kijk-Heb ik het niet gezien-Wist ik er niets van -Kunnen ze mij niets maken-Dus ik kijk niet

 Als ik niet praat-Heb ik het niet gezegd-Wist ik er niets van-Kunnen ze mij niets maken-Dus ik praat niet

 Als ik niet lees-Weet ik het niet-Wist ik er niets van -Kunnen ze mij niets maken- Dus ik lees niets

 Als ik niet luister-Hoor ik het niet-Wist ik er niets van-Kunnen ze mij niets maken

Politiek, politiek – Ik ben er niet, ik ken ze niet

Politiek, politiek -Ik kijk niet en ik zeg niets

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *