Categorieën
Ecodorpen Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

Pappa gaat weer naar de hippies

Mediteren met klankschalen en dansen rond het kampvuur. Als je dit aan je dochters vertel dat je vader dat doet, wordt je al gauw een hippie genoemd. Dit weekend had ik in Winterswijk weer zo’n hippie-uitstapje: het Ecodorpen Netwerkweekend.

Na het bezoek in 2016 aan het Aardehuis in Olst en het gekraakte vliegkamp Teuge, was dit mijn derde weekend met de Ecodorpers.  Het ‘hippie’ gehalte valt gelukkig erg mee bij deze mensen. Wel staan ze voor een alternatieve manier van leven, werken en wonen. Milieu-, mens- en diervriendelijk zoals ik wekelijks oefen in de permacultuur-tuin van de Michaëlshof op Wieringen. Vrijdag reed ik naar het Ecodorpen netwerkweekend in Winterswijk. Helaas niet met mede-organisator Hans Nusink (hij was ziek). Op de carpoolplaats bij Amersfoort pikte ik Jaïrus Brandsma van stichting Samenbeleving op. Leuk om tijdens de lange rit met deze boomlange watermanager te praten. We zijn te gast op de leegstaande camping in Huppel van Ton Heshof en Veronique Roest. Zij zijn net terug van een weekje vakantie in Denemarken. Mede organisatoren Monique Wijn en Terra de Graaf hebben op het huis gepast en ruim de tijd gehad om de mooie omgeving te verkennen. Na het installeren van de slaapplekken op de koude zolder (geen verwarming) lopen we via het smokkelaarsbruggetje Duitsland in voor een ommetje in het oeroude bos. Eind van de middag start ik samen met Terra de inschrijving van de deelnemers waaronder natuurlijk Michaël Schouwenaar van de Michaëlshof. Vanwege de kou (het vriest intussen 5 graden) had Michaël zes wollen dekens meegenomen, prima voor op de koude zolder, maar de arme Michaël had er weinig baat van en zou bij de hele nacht van de kou wakker blijven. Ik was mede verantwoordelijk voor een aantal interessante sprekers, door mij geboekt waren Onno van Bekkum (coöperatief de aarde beheren) en Marc Siepman (voor wat hoort niks). Verder kwam Christian Pankhurst van Heart IQ (delen vanuit het hart) en Simone Vos van Agriton (ecologische bodemsanering). Veel informatie met in de pauzes gelegenheid om ervaringen uit wisselen met anderen. Jammer voor Ton en Veronique dat het programma zoveel energie vergde dat de meewerkklus (plantanen en wilgen snoeien) zondagmiddag kwam te vervallen. Terugkijkend was het weer een inspirerend weekend met prachtige mensen die hun hart op de juiste plaats hebben!

3 reacties op “Pappa gaat weer naar de hippies”

Klankschaalmassage alleen voor hippies?
Helemaal niet!
http://www.hansdeback.com/
Ervaar het zelf! Ik heb het , lange tijd geleden weliswaar, ervaren maar heel erg de moeite waard.
Vraag ook maar aan Margo Heijnen.
Mooi verhaal weer van onze reporter Cor. Kwaliteitje!

Goed Cor. En dan hadden we ook gesprekken tussen de Ecodorpen vertegenwoordigers n.a.v. Ilonka Marcelis’ onderzoek over wat Ecodorpen bezielt, verschillen en overeenkomsten in besluitvorming- en overlegstructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *