Categorieën
Reisverslag Wandelen

Pieterpad lopen: dat smaakt naar meer!

Aan trektochten op de roeifiets of kano avonturen kom ik niks tekort. Alleen of met vriend Ingmar al van alles beleefd. Vanaf nu komen daar hopelijk de wandeltochten bij. Ingmar loopt dit jaar elke maand een aantal dagen het Naoberpad, ik heb twee dagen met hem meegelopen:  ….én dat gaan we vaker doen!

Ingmar ‘de man van de strakke planning’ had z’n tocht perfect gepland:  zaterdag met de trein naar Ter Apel waar hij samen met z’n wandelvriendin Margo een vervolg traject van het Naoberpad zou lopen.Maar als dat hem zo te pas komt, kan het ook het ‘Drenthe- Pieter- of nog beter het Ingmarpad’ zijn. Na mijn weekend in Winterswijk met de ecodorpers reed ik zondag naar Hardenberg om het tweetal een stukje te begeleiden. Ik parkeerde mijn auto bij het NS-station en ging via de trein naar Emmen-zuid en tenslotte per voet naar Sleen.  Hier begint mijn eerste avontuur: het vinden van de weg in het donker. Ondanks de looproute die ik van google maps had geprint, was het toch lastig de route naar Sleen te vinden. ’s Avonds rond acht uur kwam ik bij het ‘vrienden van de fiets adres’ (fam.Bunskoek ) aan.  Hier woonde het ouder echtpaar in een mooi nieuw vrijstaand huis waar we een 5-persoons kamer kregen. Op maandag en dinsdag liepen we op de bordjes van het Pieterpad zuidwaarts naar de vestingstad Coevorden. Het ‘vrienden van de fiets’ adres was hier klasse met een ster. Gastvrouw is Margriet Bruins, 75 jaar die op latere leeftijd grote fietstochten (o.a. Santiago) heeft gemaakt. Op haar blog lees ik haar verslagen. ’s Avonds en de volgende ochtend spreken we haar en haar vriend. Op haar blog met reisverslagen staat o.a. het volgende over het ‘Het Mooiste’:  De mooiste communicatie gaat via ons hart , wanneer je je hart open kunt stellen voor het open hart van een ander is er communicatie. Deze chemie zal ontwikkeling voortbrengen. ook al begrijp je elkaar niet. Daar is geen taal voor nodig. Je hart openstellen voor jezelf en daarnaar luisteren! Luister naar de verlangens van je hart. Luister aandachtig naar je eigen verlangens. Maak keuzes in welk verlangen voor jou nú belangrijk is. Dan heb je zelf je bodem gelegd. En kan je met vertrouwen in het diepe van de dag springen. Tot je een ander open hart vindt.

Dinsdag de afsluitende dag lopen we naar Hardenberg waar de auto staat geparkeerd. Totaal hebben we zo’n vijftig kilometer gelopen. Voor getrainde lopers een peulenschilletje, voor mij beginnende loper, net te doen. De volgende wandeltocht staat al weer op stapel. Het Ingmarpad gaat er dan half februari ongeveer als volgt uit zien:  Zaterdag Hardenberg naar paalcamping de Pottersweg, zondag over het Twentepad naar Ootmarsum (kamperen bij boer Wiegink), maandag naar paalcamping Middelkamp, dinsdag over het Noaberpad naar Glanerbrug en met de trein weer naar huis.

Nou nog even bij Brigit informeren of ik mee mag…..

Één reactie op “Pieterpad lopen: dat smaakt naar meer!”

Hoi Cor! Mooi mooi mooi mooi! Dat verhaal over je hart openen is helemaal mijn ding. De kwaliteit van je hart maakt je ook zachter, kwetsbaar, stil, liefdevol, respectvol, maar ook heel erg sterk.Ons hart in de huidige wereld verdient een nieuw soort educatie. Luisteren naar je hart, voelen met je hart.Niet voor niets volg ik al jaren lang trainingen in Rebalancing en Arun conscious touch.Het is de basis voor mijn leven als vader van mijn kinderen en partner en in liefdevolle vriendschappen. Mijn favoriete leraren op dat gebied zijn Anubuddha en Anasha zie; https://www.youtube.com/watch?v=pyDPcfX_wCk
Laat je hart niet verstoppen door een drukke denkhoofd!
Aanraken heeft nog met zoveel angsten in de taboesfeer te maken. “Volg je hart” is het beste wat je iemand kan schenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *