Categorieën
Familie Reisverslag Wandelen

De laatste loodjes van 2016

Die decembermaand vind ik zeker niet de leukste die er is. Een dure maand; ook ik heb moeite om die consumptie driften te beteugelen. En dan die zogenaamde ‘gezellige’ feestdagen. Tja, verplicht opzitten bij de familie, is dat echt leuk….? Nou voor mij deze kerst: Jaaaááá! Zeker als je op avontuur mag gaan in België.

Vrijdags zijn we nog maar net op pad, als dochter Marijke op Facebook met foto laat weten ‘met m’n ouders op weg naar België’.  Ze tagt mij en even later hoor ik dat 74 vrienden dit bericht leuk vinden en nog eens 14 reageren. Raar medium toch Facebook, dat een simpel fotootje/tekstje door zoveel mensen wordt gezien. Onze reis gaat naar de ouders van Niels (de vriend van Marijke), die wonen in Poperinge en we gaan voor een kennismaking. ’t Is een autorit van 5 uur. We blijven 2 nachtjes slapen en gaan gelukkig ook op ‘cultuur’. Tijdens de 1e wereldoorlog is in Poperinge/Ieper (de westhoek van Vlaanderen) zwaar gevochten. Het is nog te zien aan de vele militaire begraafplaatsen/gedenktekens.  Zaterdagochtend krijgen we een rondleiding door Ieper. ’s Middags gaan we naar Watou voor een bezoek aan de brouwerij van St. Bernardus. Aardig om die ketels te zien, maar veel leuker om het bier te proeven. Toen heb ik even laten zien dat die Hollanders kunnen tanken. Gevolg was dat ik door twee Belgen het café werd uitgedragen.Leverde een leuk plaatje op (en die bierconsumptie van mij viel natuurlijk wel mee).

’s Avonds waren we uitgenodigd om met de familie van Niels kerstavond te vieren. Hierbij waren ook Niels’ broers (Jonathan en Hannes), zijn beste vriend Roel met z’n New Yorkse vriendin en zijn ouders Philip en Griet. Het werd een prachtige avond, ondanks dat de meesten van deze groep voor ons onbekenden waren.  De gesprekken gingen wisselend in Nederlands/plat Vlaams en steenkolen Engels (voor mij dan). Na het eerste spel ‘commando pingelen’, gingen we helemaal los met als hoogtepunt de befaamde ‘Top-2000 popquiz’-vragen. Ook de Belgen waren goed bekend met de jaren zestig tot heden-muziek. Feestnummers Niels & Jonathan sloten de avond af met het duet ‘Yellow submarine’.

4 reacties op “De laatste loodjes van 2016”

Da’s dus bij deze bewezen : familiefeestjes kunnen best leuk en gezellig zijn! Zelfs als de familie nog kers(t)vers is! 😉
In Poperinge en omstreken is nog veel te ontdekken! Het is beslist de moeite waard om nog eens terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *