Categorieën
Familie

Als ik later oud word, ben ik langer jong

Mijn schoonvader vierde dit weekend uitbundig zijn 90ste verjaardag. Gelijktijdig las ik in mijn Ligfiets lijfblad dat een 90-jarige een raceligfiets koopt. Beide oude knakkers zijn nog tot heel wat in staat!

Negentig jaar oud worden, dat duurt bij mij nog ruim dertig jaar.  Maar dat heeft ook een groot voordeel.  Als je het als volgt bekijkt: hoe later ik oud word, hoe langer ik jong blijf!

De 90-jarige raceligfietser Tjalling Halbertsma woont vlak in de buurt: Bergen. Hij fietst regelmatig met z’n fietsmaten in de duinen. Die maatjes rijden elektrisch, Tjalling krijgt moeite om ze bij te houden en koopt daarom een M5 carbon hoge racer. Mooi hè? Dan die schoonvader van mij: Henk van Tilburg een echte Amsterdammer, dus praatjes voor tien. Gaat helemaal met z’n tijd mee en is heel actief op facebook. En elke dag rijdt hij nog in z’n Ford een ‘blokje om’. Z’n negentigste verjaardag werd zaterdagavond groots gevierd met een fantastisch smikkelfeest bij La Mère Anne in Oudendijk. Alle kinderen en kleinkinderen met aanhang waren van de partij. Helaas was hij door een verkoudheid wat schor van stem, maar zijn praatjes waren er niet minder om! Na het eetgebeuren natuurlijk ‘gekke bekken’ foto’s maken. Niet allemaal zijn ze door de censuur gekomen. De mooie plaatjes krijgen we nog van Carla, maar hier een voorproefje met een mobiel geschoten. Op de foto sta ik met m’n dochters Frea, Astrid en Marijke. Niels is ook nog net te zien.

2 reacties op “Als ik later oud word, ben ik langer jong”

Gefeliciteerd allen met jullie vader, schoonvader, opa! Vieren is een prima manier om jong te blijven. Bovendien zijn verjaardagen gezond, want hoe meer verjaardagen je viert hoe ouder je word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *