Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Micro avontuur in Gaasterland

Winterkamperen in combinatie met rondje om het IJsselmeer roetsen: als dat geen micro avontuur is dan vreet ik m’n buff op. Aanstichter is Ingmar (wie anders), die mij twee dagen hiervoor verleidde, want  zijn nieuwe investering de ‘Robens Mescalero’ moest getest worden.

Dat wat getest moest worden, was een nieuwe Tipi tent die hij samen Marieke op wintercamping ‘De Waps, in Oudemirdum ging opzetten. Gelukkig had hij er een kachel bij gekocht, want aan kou heb ik een bloedhekel. Ze waren zo aardig om een extra tas met slaapzakken/warme dekens in de auto mee te nemen, zo kon ik zonder veel bagage zaterdag op de roeifiets er heen rijden.op-pad-met-de-tipi_1024x576

Oudemirdum roets ik in vier uur. Het hele weekend is het prachtig winterweer, staalblauwe lucht rond het vriespunt met amper wind. Zo’n tocht met de roeifiets is een makkie. In Makkum sla ik nog wat extra proviand in voor vanavond: rijstepap, appeltaart en cashewnoten. Onze fles La Chouffe bier neemt Ingmar mee, samen met een oude fles Josph Guy cognac. Deze laatste slaan we soldaat mocht het gaan vriezen. img-20161205-wa0002Nou, koud werd in die fantastisch mooie tipi tent.  Met het uit het bos gesprokkelde hout werd de kachel opgestookt, alleen in uiterste nood gebruikte we bij het tankstation gekochte netje openhaard hout. De tipi tent en natuurlijk ook wij, werden er lekker door verwarmd. Het bier en cognac vloeide rijkelijk, muziek uit m’n mp3 en de popquiz van Inge van Wel gestart.

Inge die we kennen van de Vobula kampen, organiseert maandelijks bij haar thuis een popquiz. We kregen van haar wat cryptische opwarm-vragen, zoals: ‘Deze jongen is nog niet op de plaats van bestemming’ of ‘Je20161203_222420 kunt niet zonder’. Hoe zeer we ook nadachten, geen enkel antwoord wisten we.  Doordat er wifi op de camping was, stuur ik Inge een Whats-App: ‘We zijn radeloos, crypto veel te moeilijk, komt door de drank denken we, kun je wat extra hints geven?’. Inge antwoord: ‘Zal even wennen zijn, flink zoeken met steekwoorden op YouTube, maar is lastig in een tipi. Wel lekker warm?’. Ik antwoord: ‘Genoeg brandhout, dus komen nacht wel door. We hebben nu muziek van de Moody Blues. Welk nummer denk je?. Inge: ‘Iets met satijn?. Dat wordt een lange en gezellige avond. Veel plezier’. Ik: ‘Oei te laat geantwoord, slaap lekker’.  20161204_104319Dat lekker slapen, was bij mij enigszins bibberen. Ondanks m’n dubbele slaapzak en wollen dekens, was het toch frisjes (vijf graden vorst). ’s Nachts eruit, de kachel opgestookt en het lijf warm gemaakt. Hierna ging het wat beter en was het heerlijk ontwaken op de zondagochtend in Gaasterland.

Ook vandaag is het weer prachtig winterweer. De campingbaas komt bij ons langs: ‘of hij een foto mocht maken’. img_1405Wij zijn het ideale plaatje voor zijn nieuwe ‘winterkampeer-site’. Terwijl Ingmar en Marieke een wandeltocht gaan maken, stap ik om 11 uur op de roets. Ik besluit niet dezelfde weg terug te fietsen, maar het rondje IJsselmeer af te maken. Via Lemmer de Noordoostpolder in. Bij Urk even zoeken voor de fietsroute naar Lelystad, dat kost me een half uurtje oponthoud.  De felle oranje zon zie ik in het IJsselmeer bij Enkhuizen ondergaan.  Nu is het nog twee uurtjes in het donker rijden naar huis. Ingmar en Marieke zijn inmiddels door Brigit verwend op de wortelsoep. Ik schuif maar wat graag bij, waarna we afscheid nemen. Op naar het volgende micro-avontuur!

2 reacties op “Micro avontuur in Gaasterland”

Dit soort spontane avonturen zijn toch het leukst? Dat doe ik veel te weinig. Daarom erg leuk om te lezen. En ik hoop je bij de volgende popquiz te zien. Je hebt nu goed geoefend, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *