Categorieën
MeerBomenNu Natuur

Op pad met Judith en haar mannen

Vrijwilligers moet je koesteren. Ook dat hebben ze bij mijn club MeerBomenNu prima onder controle. Degene die zich het meest hebben ingezet met het spitten en uitdelen van bomen, werden donderdag getrakteerd op een uitstapje naar het Landalpark bij Uddel. Omdat we van ver kwamen, kregen we voor de overnachting ook een gratis huisje aangeboden. Nou, zoiets leuks laat ik niet door m’n vingers glippen….

Kennelijk zijn die bomenredders uit ons gebied niet van die netwerkers, want de belangstelling was matig. Alleen Judith en ‘haar mannen’ (jaja die luitjes van haar wilgenhaag!) waren te porren voor een ritje naar de Veluwe. Het leek mij juist leuk om gelijk gestemden uit andere gebieden te ontmoeten. ‘Ik rij mee, maar daarna ga ik lekker kletsen en zien jullie mij niet meer…’, Van dit voorkomen kwam helaas weinig terecht. De kunst van netwerken in grote groepen is toch een vak apart.

De tweede helft van ons uitstapje maakte gelukkig alles goed. MeerBomenNu had van Landal drie huisjes gekregen voor de ver-weg-gasten. Zoiets doet me denken aan mijn EK roeifiets tijden, waarbij we in een park van Roompot in Zeeland overnachten. Wat een lol had ik met m’n sportvrienden toen! De indeling van ons huisje in Uddel was prima geregeld door opperhoofd Bonnie: wij mannen (Wim, Teun en Cor) mochten bij onze Judith in hetzelfde huisje. Lekker bieren, muziek quizen met Wim. Door een leuk ‘vraag en antwoord spel’ hebben we elkaar nog beter leren kennen. 

Dankzij chauffeur en gids Teun kregen we de volgende dag nog een lekker toetje. In zijn jonge jaren fietste hij door de oerbossen van de Veluwe en kent alle mooie plekjes. Eerst beklommen we de 40 meter hoge bostoren bij buitenplaats Schovenhorst. Door dit park liep we terug naar de auto, verwonderend over honderden bijzondere bomen die ooit waren geplant. Daarna wist Teun van de houten beeldentuin van Garderen. Een geweldige verrassing, prachtig! We raakten in gesprek met een enthousiaste Benny van de vogelhuisjesfabriek en Wim kan trots naar huis met zijn aankoop.

We maken een wandeling in het Speulderbos bij Drie. Een zeer bevlogen groene dame vertelt ons over het bos. Ze bleek niet de boswachter maar Eva te zijn w,erkzaam bij de groene dagbesteding van ’s Heerlenloo.

Daarna nog even een bakkie doen bij Burg Bieren in Ermelo. Teun scoort een liter Grand Prestige, maar koffie is er niet. Dat doen we dan bij de laatste pitstop bij de haven van Lelystad, waarna Judith in Wieringerwaard afscheid neemt van haar mannen….

De dag erop zien we elkaar weer tijdens onze nazit ‘bomenhub Schagen’. Hier is de harde kern bomenredders Noordkop wel van de partij. Net als vorig jaar had ik (met hulp van Judith) bij de zorgboerderij Croon & Bergh een programma gemaakt. We gingen evalueren over de dingen die goed gingen en eventueel konden verbeteren. Door het natte weer, helaas niet in de gelukstuin. Maar gelukkig was de kas daar ook prima geschikt voor. Een extra compliment weer van Teun, die ons op vers gebakken pannenkoeken trakteerde!

Één reactie op “Op pad met Judith en haar mannen”

En dan kom je in een soort van Walhalla terecht (Burg Bieren Ermelo) en dan wil je koffie drinken? Hoe gek kan een mens zijn😂🤣😂🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *