Categorieën
Reisverslag Wandelen

Op herhaling bij Monique: de Masterclass voor reisbloggers

Monique van Klaveren heeft het op haar geweten dat ik tot aan de dag van vandaag regelmatig een stukkie op m’n blog schrijf. Ik ontmoette haar in februari 2015 toen ze een workshop gaf op de ‘fiets- en wandelbeurs’. Een stand op de beurs inspireerde me om naar Santiago te fietsen en een blog bij te houden.  Op de ‘wereldfietsbeurs’ gaf ze opnieuw een ‘masterclass voor reisbloggers’. Ben benieuwd of ik nog wat kan leren….

Ook nu weer verteld Monique razend enthousiast over haar werk als journalist en waar je op moet letten om een leesbaar stukkie te schrijven.  We moeten ook aan het werk: schrijf in drie minuten een bijzonder voorval op wat je op je reis heb meegemaakt.  Oei, dat is iets leuks opschrijven op commando, lukt dat? Van ons klasje wordt ik eruit gepikt om het voor te lezen. Zelden heb ik een blog bericht zo snel geschreven, want hier volgt de tekst: “Het boekenweek-geschenk zorgde dat ik zondag gratis met de trein kon reizen naar de Wereldfietsbeurs. In de trein lees ik boekje ‘Makkelijk leven’, wat moet je anders met die ‘mobiel-tikkende-medereizigers’? Ik vind er al snel geen bal aan, maar gelukkig staat in het 1e hoofdstuk dat de samenvatting achterin is te lezen. Die korte inhoud gebruik ik als conversatiemiddel na de overstap in Amsterdam.  Hier zit ik naast een oudere dame: ik vraag: ‘kent u toevallig dit boekje?’ (ik laat ‘Gemakkelijk leven’ zien).   Ze zegt  ‘Ja, het boekenweek-geschenk’. ‘Klopt’ zeg ik ‘en het leest erg makkelijk, want de korte inhoud staat achterin’. Vervolgens lees ik lees de 11 tips die het leven makkelijk maken er ontstaat een leuk gesprek en wordt het treinritje nog een stukje leukerder…..”.

Verder werd het weer een dagje genieten. Samen met Ingmar struinde we de stands en lezingen af. We gingen naar Marten Zeckendorf ‘Gastvrijheid in Montenegro, Kosovo en Albanië’ en Erik van den Boom ‘Van de Pyreneeën naar Lissabon’.  Ook sprak ik nog met Belle en Dave van m’n favoriete blog ‘Kampeerwijzer’.  Op het perron van Bussum spraken we de sympathieke boekenreisschrijver/wereldfietser Bernadette Speet van ‘Escapetravels’ en in de treinrit werd nog extra leuk door een goed gesprek met een aardige dame.  Ook nu was de aanleiding het ‘boekweek-geschenk’. Ik begin erover (uiteraard met de 11 tips als korte inhoud) en zij verteld ook graag te lezen en haar boek zien ‘Een bijna volmaakte vriendschap’ van Milena Michiko Flasar. Gek toch, hoe dat gratis reizen een leuke sfeer kan geven in de trein!

Één reactie op “Op herhaling bij Monique: de Masterclass voor reisbloggers”

Zit ik dus al drie dagen te kijken op je blog om te zien of je iets zou schrijven over de Wereldfietsbeurs, zodat ik er naar kon verwijzen. Publiceer je het net ná mijn blogpost. Maar ik heb het nu gecorrigeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *