Categorieën
Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

Hoera Ostara is er, m’n sandalen kunnen weer aan!

Dit weekend brak weer de mooiste tijd van het jaar aan: de lente. Toevallig vierde ik dit ook nog eens met drie feesten: verjaardag Brigit (zondag), bruiloft in dierenpark Amersfoort (zaterdag). Het grootste genieten was vrijdag: het Ostara Lentefeest bij de Michaëlshof!

Van Ostara had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Bij de Michaëlshof weten ze er alles van, want het hoort bij hun vier jaarfeesten: Sint Jansfeest in de midzomer, het Michaëlsfeest in de herfst en voor de kerst Yulefeest. Ostara symboliseert het einde van de donkere tijden (de winter). Zo deden Martijn en Nicolien op het feest een act. Martijn, koning Winter, verkleed onder een dikke schapenvacht, werd door een verleidelijke lenteprinses Nicolien het terrein afgejaagd. Direct bij deze ludieke start, stond voor mij al vast ‘dit gaat weer een topfeest worden’! Na de openingsritueel hand-in-hand in de kring,  kregen we de taak iets uit de tuin te halen ‘wat je aan de lente doet denken’.  De taak was uit te leggen waarom je dit heb gekozen, waarna je het in de kring legde.  Een bonte verzamelinng als resultaat: twee narcissen, drie eieren, wilgentakjes en andere ontluikend groen. Het ‘kippenvrouwtje Dewi’ zette zelfs een levende kip in de cirkel.  Meest bijzondere artikel kwam van Roy: een bezem. Hij vertelde de reden: ‘voor hem was nu de tijd aangebroken dat de bezem eens flinks door z’n levensweg moest gaan’. Na het pizza’s smikkelen (uit de leemoven), nieuwe mensen leren kennen en dansen, konden we luisteren naar de Lente gedichten/verhalen van Hans, Josje, Martijn en Dewi. Het hoge Lentevuur brandde, maar de dekens waren wel nodig om lekker warm te blijven.

Mazzel is natuurlijk ook het prachtige lenteweer dat we deze week van Ostara cadeau krijgen. Dat betekent voor mij extra kilometers rijden op de roeifiets (in korte broek), de afritsbroek en sandalen komen weer tevoorschijn. In de voortuin staat de abrikozenboom schitterend in bloei. Laat maar komen die lente, ik ben er klaar voor! Een indruk hoe leuk het feestje van de Michaëlshof was, is te zien op het filmpje dat Jack Feenstra maakte:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *