Categorieën
Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

Nieuwjaarsrecepties….. leuk?

Elk jaar vaste prik: elkaar nieuw jaar wensen tijdens een receptie. Netwerken noemen ze dat. Oersaai vind ik, uitgezonderd de recepties waar wat te beleven valt.

Dit jaar heb ik drie recepties af te gaan, die gekoppeld zijn aan iets leuks. Vanavond bij de Ondernemersvereniging, waar de verkiezing is: ‘Ondernemer van het jaar’. Toch spannend wie het gaat winnen. Ik ben er als ‘PR-man’, maak de foto’s en hou de website bij. Iets leuker was de receptie van zwemvereniging Oude Veer afgelopen zondag. Dit is gekoppeld met een zwemestafette tussen de verschillende afdelingen. Voor het eerst sinds 26 jaar zat ik niet bij de snelste tien zwemmers voor de 100 meter vrije slag. Kon het zwemgeweld daardoor mooi vanaf de kant bekijken en zag de waterpoloërs in een zinderende strijd weer winnen.20160106_185341

De aller-allerleukste receptie was gisteren bij milieucentrum de Michaelshof. Wij van de tuingroep grepen de kans om Michael nog een verjaarsdagcadeau te geven (kruiwagenband, zie inzetfoto). Michael, onze kartrekker is ook een groot filmliefhebber. Tijdens de receptie had hij de documentaire ‘The real dirt on farmer John’ in huis gehaald. We hebben ‘m gezien: wat een geweldige film! Geheel passend in de sfeer waar wij ons bij de Michaelshof mee bezighouden: ‘Vreemde vogels in het boerenleven’. Na de film praten we nog een tijdje na over ‘boer John’. Michael vertelt dat de film veel parallellen heeft met de Michaelshof. Ook zij kende ooit een ‘hippie-tijd’ met door de buurt verspreidde geruchten (naakt zwemmen in de Waddenzee). Hierna storten we ons op de ‘pot-luck’ maaltijd (o.a. heerlijke pompoensoep) en rij ik wat uurtjes later met de ligfiets naar huis.

Over de film lees ik via internet/recensie o.a.

De documentaire bestaat voornamelijk uit archiefbeelden, doorspekt met oude en recente interviews. Ook zien we de ontmoeting van John met een van zijn belasteraars uit het verleden. Deze confrontatie tussen twee volstrekt tegengestelde werelden is niet alleen amusant maar ook ontroerend. De confrontaties tussen John en zijn moeder zijn dat evenzeer. Als de oude vrouw ziek wordt en uiteindelijk overlijdt zit je met een flinke brok in de keel. ‘The Real Dirt on Farmer John’ is al met al een even vermakelijk als vertederend portret van een niet te stuiten idealist in een conservatieve omgeving. Dat het daar naafilm john fotost een flink stuk reclame is voor zijn huidige bedrijf moeten we maar voor lief nemen. Want na alle ellende die Farmer John heeft doorstaan, gun je de man het allerbeste.

Of kijk naar deze trailer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *