Categorieën
Concertverslagen Familie Muziek

Nazomeren met Brigit-op-pad

We doen het niet meer zo vaak, maar als we dan eindelijk weer eens ‘samen op pad gaan’ Ja….., wat gebeutd er dan? De roeifiets en tent worden ingeruild voor een luxe auto en bed & breakfast en muziek is de rode draad van onze vakantie naar Duitsland (Ostfriesland) en Appingedam (Festival Bie Daip).

Woensdag rijden bij Winschoten 60 km. Ostfriesland in voor een bezoek bij onze muziekvrienden Ad & Jeanet die daar 10 jaar terug neergestreken zijn. Ze wonen in een mooi verbouwde boerderij en genieten daar van de rust en natuur. Elke keer als we er zijn, verbaas ik me over het werk dat Ad heeft verricht. En hij blijft maar doorgaan: nog maar net waren alle ramen beneden van dubbel glas voorzien en geschilderd, waarna de kamervloer verhoogd en geïsoleerd werd. De volgende klus staat alweer op stapel: een badkamer en toilet maken voor de gasten. Hoewel dit even moet wachten, want het actieve stel gaat eerst nog met hun camper op avontuur naar Schotland. Voor mij is zo’n weekje met ‘Brigit-op-pad’ altijd lekker luieren en cultuur snuiven. Uitzondering op deze regel was donderdag: met geleende fietsen verkennen we de omgeving en zwem ik in een half uur een rondje in het nabij gelegen meertje. ’s Avonds bewijs ik dat overjarig Duvel bier het lekkerst is en doen we op zolder de muziekquiz ‘raad het plaatje’. De dagen daarna staan helemaal in het teken van muziek, we gaan naar Appingedam, voor Bie Daip wat een ‘folk & seasongs festival’ is. Vrijdagochtend zitten we buiten aan het ontbijt als Brigit haar telefoon gaat:Het is muziek vriend Bert. In Bie Daip is er een groep uitgevallen of zij samen met hem en Harry wil invallen?  Nou die kans laat ze niet lopen!  Het drietal gaat nog ‘even snel’ repeteren, de setlist wordt gemaakt en om 19.30 uur is hun eerste optreden in eetcafé ‘De Koning van Groningen’. In het weekend zouden zo’n acht optredens volgen met als pareltje de zaterdagmiddag in de Synagoge. Een kerkje met een fantastische  akoestiek. Kennelijk zijn ze zelf hiervan ook een beetje hoteldebotel, want ze vergeten later op de middag hun optreden in café ‘Bruintje Beer’. Met de tapbaas wordt afgesproken dat ze dit goedmaken aan het eind van de avond. Hier treffen ze het Engelse mannenkwartet ‘Kimber’s Men’. Voor Brigit wordt dit het hoogtepunt, wanneer ze samen met hun Hard Times zingt. Mijn favoriete groep Onstuimig Schuim zie ik ook weer verschillende keren.

Zondags is het opnieuw prachtig weer met nog meer toeschouwers. Hoewel ik niet bekend sta als trouwe kerkganger, zit ik toch verdachtveel in de Synagoge: o.a. voor Bocca Musica (Amerika) en El Pony Pisador (Spanje). Intussen kom ik op straat steeds meer bekenden tegen waar ik een praatje mee maak (let wel: dit is een fractie van wat Brigit presteert…..) Op de rondvaartboot treffen we elkaar weer: zij treedt op als vervanger van Hilde in Seyl enTreyl. Ik zit naast ‘kapitein’ Kees van de Kaapstanders . Als je met dit koor uit Oudewater op pad bent, weet je zeker dat het een feest wordt! Hoewel, met die vakantie tripjes met Brigit mag ik ook niet klagen….. Op de laatste foto de drie feestgangers: Brigit met haar maatjes ‘zangzus Jeanet’en Els.

Een filmpje van het optreden van Brigit, Harry en Bert in de Synagoge:

Achteraf heeft Bie Daip een DVD gemaakt van de optredens. Hieronder de trailer hiervan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *