Categorieën
Familie Sport Zwemmen

Koppie onder in zee, lockdown weg er mee!

Eindelijk mocht het weer: met m’n zus Rennie op pad. Wonende in een zorginstelling, zit ze in de gevarenzone en goed dat aan haar veiligheid gedacht wordt. Soms denk ik echter dat voor haar ‘het middel erger is dan de kwaal’. Haar levensinstelling is zo gek nog niet: leef in het nu, geen zorgen voor de dag van morgen!

Haar hulptroepen in Noorderhaven zijn gelukkig oplossingsgericht. Dankzij die slimme smart telefoon mocht ze met haar familie en vrienden beeldbellen. Eind mei werd in de kapschuur/veranda een tafel gezet waardoor we elkaar ook in levende lijve mochten zien en horen. Uiteraard wel op 1,5 meter.

In de Kersenhoutse Courant wordt al het wel en wee van haar groep op een luchtige wijze beschreven met een hoog foto-gehalte. In de laatste editie haalde Rennie de voor-pagina, ze was met een feestmaal getrakteerd door haar vriendin Geja.

Onder de foto stond: ‘We ‘ll meet again, don’t know where, don’t know when. But I know, we ‘ll meet again, some sunny day’.

Die zonnige dag was deze week aangebroken! Van Rennie’s steun en toeverlaat Bart kreeg ik toestemming om met de duobike te gaan toeren buiten het terrein. ‘Waar zullen naar toe gaan Ren?’

Een makkelijke vraag voor mijn zus: ‘Mag ik naar jouw huis, dan zie ik Brigit eindelijk ook weer’, zei ze met een stralende lach. Er volgende een heerlijk ritje naar de Patrijsstraat met het plan om in het Oude Veer een duik te nemen. Helaas: lekke band met de duobike. Terwijl Rennie een extra sjekkie neemt, lukt het mij om de band te plakken. Wanneer we terugrijden nemen ik uit voorzorg een pomp en reparatiesetje mee, Gelukkig krijgen we geen pech meer en was voor Rennie woensdag een topdag.

Vrijdag krijgt ze een herkansing voor het zwemmen. Dit keer rijden we naar haar favoriete locatie: het strand van Julianadorp. Opnieuw was het een zinderend hete dag, maar aan strand stond een verkoelend windje. De duobike parkeren we bij strandtent Paal6, lekker dichtbij de vloedlijn. Het is aflandige wind, weinig golven dus ideaal om te zwemmen. Het duurt even voordat Rennie ‘door is’, maar dan gaan voor de foto de duimen omhoog! Wanneer gaan we weer broertje….? Ze moet even wachten, de komende weken ben ik even buiten beeld. Na ons familieweekend ga ik een rondje Nederland/Duitsland roeifietsen, maar de zomer is nog lang niet voorbij…

Dinsdag 7 juli gingen we opnieuw met de duobike naar het strand. Het was te fris om te zwemmen, maar in een kuil hebben we toch lekker van de zee genoten!

2 reacties op “Koppie onder in zee, lockdown weg er mee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *