Categorieën
Familie

De spelletjes-man op safari

Sinds de bruiloft van Marijke & Niels weet de kouwe kant het: die Zwaagjes dat zijn spelletjes fanaten.  Het gekker hoe beter! De maffe bingo act van ‘Cor-de-spellletjes man’, zal nog lang bij de Belgen in het geheugen gegrift staan. Dit weekend kreeg ik de kans mijn faam opnieuw waar te maken tijdens ons familie-gezins uitje.

M’n drie dochters waren de aanstichters hiervan. Het huren van de super-de-luxe villa in België (vanwege bruiloft Marijke & Niels), was vorig jaar zo leuk, dat we met het gezin op herhaling gingen.

In het Brabantse Dongen vonden ze een bijzonder huis met 4 slaapkamer. Wat ooit een grote schuur was die dienst deed als Oranjerie, was nu een luxe verhuurhuis. Alles gelijkvloers met grote hoge kamers in de Franse stijl, met een mooie groene omsloten tuin. Een royale ruimte waar het vier dagen (donderdag tot zondag) voor ons goed uit te houden was.

Een beetje rondscharrelen tot het moment dat de spelletjes komen? Een misrekening van  ‘Cor-de-spelletjes-man’. want Astrid en Yoeri hadden regie overgenomen. Zij bedachten een spel dat het hele weekend zou duren met een uitpuilende prijzentas. Als iemand per ongeluk iets deed wat op hun geheime lijstje to-do’s, kon je zomaar een prijs incasseren. Zo won Brigit er in no-time twee prijzen. Eéntje door als eerste aan de afwas te beginnen en daarna door te zeuren over haar gewonnen prijs. Zoals te verwachten won ik een prijs door als eerste het vuur aan te steken. Verrassend echter sleepte Joris de prijs binnen van ‘wie is degene die als eerste aan z’n derde biertje begint…’. 

Het safari park De Beekse Bergen werd vrijdag bezocht, waarbij we ook op auto safari gingen. Jammer dat de leeuwen en tijgers net aan hun middagdutje waren.

Gelukkig zorgden de giraffen en mijn broodje appelstroop voor wat tumult. Nadat ik het op advies van Joris op de voorruit had gesmeerd, kreeg de complete Subaru van de familie giraf een grondige schoonmaak-likbeurt.

Hierna bleef het weekend natuurlijk in het teken van de spelletjes staan. Hoogtepunt kwam van Niels met zijn strikvragen denkquiz en de drie doe opdrachten ‘maak pannenkoeken’, ‘haak een cirkel’ en ‘maak de Da Vinci brug van houten lucifers’. Grote overwinnaars waren het duo Cor & Joris, die lieten zien dat ze veel meer konden dan alleen bierdrinken….

Zo konden trotse opa en oma Cor & Brigit terugkijken op een zeer geslaagd gezinsuitje. Wat hun betreft is een nieuwe traditie geboren!

4 reacties op “De spelletjes-man op safari”

Leuke samenvatting van een top weekend pap! Je hoopt natuurlijk dat je voor dit leuke stukje ook een prijs kon winnen…. of hoopte je erop dat je nog wat van die felbegeerde ‘zweurie’s’ kon innen 😉

Dat is zeker een goede samenvatting van het weekend, echter wil ik nog even vermelden dat ik een prijs heb gewonnen voor “het voorstellen om een sportieve activiteit te ondernemen en daar iemand explicit voor uitnodigen”. 😉 maar op naar volgend jaar dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *