Categorieën
Roeifietsen

Kilometersvreten op de roeifiets

Je zou die fantastische zonnige zondag van 8 maart door je vingers laten glippen. Ik dus niet. ’s Morgens om tien uur gelanceerd door Ed. Ideaal zo’n trainingsmaatje die je op gang trekt. De eerste 25 kilometer flink op tempo bij hem in het zog gereden.  Bij Schoorldam nemen we afscheid, Ed gaat voor de wind terug via de duinen, ik ga nog even lekker kilometersvreten….

Zo daalt de hartslag van 150 naar 100 en is het grote genieten weer aangebroken.  Bij recreatieschap Geestermerambacht is het tijd voor de banaan, daarna voor de wind via Hoorn naar Enkhuizen. Het roeifietsen kost me totaal geen moeite.  Zal het ook zal makkelijk gaan naar Santiago denk ik tijdens het genieten? Dan zal het vast minder mooi weer zijn en waait de wind niet meestal uit het zuidwesten waar ik heen moet? En dan al die bagage die ik mee moet sleuren? Neem me voor de spullen die niet echt mee moeten, eerst te wegen voordat ik besluit of ze meegaan. Elke reiziger weet: ‘alles wat je thuislaat is meegenomen’. In Enkhuizen oefen ik de toerist op vakantie en vraag de weg,  wat de makkelijkste weg is om contact te maken. Uiteraard ook een gesprekje met iemand over de roets. Hij stelde een nieuwe vraag die ik nog nooit beantwoord had: ‘hoeveel meter leg je af bij één slag?’.

De afsluitende etappe was van Enkhuizen, via Medemblik terug naar huis en windje tegen. Met muziek en de zon op het bolletje prima te doen. Zo’n 120 km.gereden dat smaakt naar meer!

De foto die ik bij dit bericht doe komt uit de oude doos. Hier rij ik (op de lage 240) met Ed op het racecircuit van Zandvoort. We reden wedstrijden van Cycle Vision, jammer dat de organisatie niet meer over zo’n mooi parcours beschikt.

3 reacties op “Kilometersvreten op de roeifiets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *