Categorieën
Reisverslag Wandelen

Ingmar nog niets veranderd

Je zal maar vriendschap hebben met Ingmar en je bent verzekerd van leuke uitjes. Ik ken ‘m al jaren, maar elke keer verrast hij me weer met z’n ideetjes. Zondag vierde hij dat-ie 54 jaar geleden geboren was.

‘Hee Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd..’ was de eerste zin van z’n uitnodiging. Ingmar geboren Amsterdammer wilde ons laten zien dat zijn stad nog zeker de moeite waard was. We kregen een zwerftocht voorgeschoteld die ging van station Muiderpoort naar het Centraal. Onderweg natuurlijk een bakkie & puntje en onze ogen te kost geven.

20150531_121908_800x600

Na 500 meter lopen al onze eerste rustpunt. Op de foto Gerard, Cor, Betty, Ingmar, Marieke en Ans.

In de stad wemelt van de toeristen en andere aparte vogels, dus vertier vind je er altijd.

Vlakbij Artis kwam ik nog een ‘straatbibliotheek’ tegen. Je kon er boeken ruilen of voor weinig kopen (de rugzak werd gevuld met Roy Martina en een boek van Zorro en de euro belandde in de brievenbus).20150531_131827_800x600

De weergoden waren ons niet al te gunstig gestemd: het ging steeds harder regenen.Reden om te schuilen in het splinternieuwe luxe hotel Skylounge. Via de  lift kwamen we op de elfde verdieping met een fantastisch rondom uitzicht over de stad. 20150531_131055_800x600

Al lopend en kletsend waren we de tijd ietwat vergeten. Daarom haastte we ons naar de trein: het tweede gedeelte van het verjaardagsfeestje, het afpilsen, zou in de namiddag bij hem thuis in Tuitjenhorn zijn.

Uiteraard liet ik ook dit feest niet aan me voorbij gaan. Vol trots liet Ingmar zijn laatste investering horen: zes LP’s met folkmuziek. Even later draait-ie Friese volksmuziek en ik lees op de hoes dat  teksten geschreven zijn door een vriend van Brigitte. Ze is er niet bij (het weer was te slecht om met de fiets te komen), misschien kan ik haar alsnog ove20150531_182143_800x600rhalen en stuur een SMS: ‘draaien LP van Irolt met teksten van Nanne Kalma, Ken je die?’. Brigitte antwoordt: ‘Jaaa! Wat leuk. Weet ervan, maar nooit gehoord. Heb op youtube filmpje gevonden met Compagnie Halve Maen’. Ik: Lp blijft hier, maar je mag langskomen’. Brigitte: ‘Ben aan ’t koken, wrapps. Wil wel voor je bewaren’. Ik: ‘Kom zo naar huus, want het bier is op’.

Ingmar had nog liters zelf gebrouwen bier in voorraad. De kunst is om lekker bier te bewaren (gerijpt is het nog lekkerder), dus komt er vast een vervolg ‘bier proeven’…… Ben trouwens ook razend benieuwd naar de anologe foto’s die hij maakte met z’n 30 jarig oude Rollei 35 camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *