Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

In overtreding, met z’n vieren in de bus

Foei Cor, tegen de Corona regels in ben je al twee dagen op pad geweest met een bus van vier. Dat kan zomaar 400 euro boete opleveren. Ik riep nog: ‘Jongens de bus zit vol bij twee personen’. Helaas die snotneuzen van tegenwoordig luisteren niet meer naar iemand die het beste met ze voor heeft….

Voor degene die niet weten wat in dit geval een bus is: het woord stamt nog uit mijn fanatieke wielerperiode. Ik belde vaak met trainingsmaat Ed ‘Stap jij nog in de bus dinsdag bij Temme?’ Ooit had hij dit geregeld dat een groep wielrenners bij autobedrijf Temme verzamelde en samen een rondje gingen rijden. Met z’n tienen in zo’n groep wielrenners fiets het een stuk makkelijker, want je kan lekker achterin de bus (in het zog) zitten. Zo staat op internet de bus uitgelegd: een groep renners die niet mee kan in de bergetappes en gezamenlijk in een rustiger tempo naar de finish fietst. De chauffeur van de bus is doorgaans een ervaren renner die het tempo zodanig regelt dat de groep nog binnen de toegelaten tijd aan de finish komt.

De zwembus van donderdag

Op de buitenzwem-app lees ik van onze triathlon voorzitter Andre van der Ploeg: ‘Houd wel rekening met de richtlijnen van heet RIVM, dus 1,5 afstand en niet samen koffie drinken aan de picknick tafel’. Daarbij is Andre nog strenger: ‘En spreek  af in tweetallen, zodat je elkaar niet treft op het strandje met omkleden’. Donderdag spreek ik met Marianna Hoekstra af om samen te zwemmen. Willem van der Voort wil ook zwemmen, dus regel ik dat hij in de zwembus-twee zit. Ter plekke zie ik dat ook Ron Hoekstra wil zwemmen en in goed overleg zijn we toch maar met z’n vieren gelijk vertrokken voor een lekker tochtje richting Oudesluis.

De roetsbus van vrijdag

Bartel Lamers heb ik donderdag aan de lijn: ‘Heb je nog zin om met mij rondje IJsselmeer te roetsen?’ Hij is gelijk enthousiast en zit ruim in z’n vrije tijd ‘Ik rij vrijdag wel even bij je langs kunnen we mooi even bij praten en een rondje met de roets rijden’. Bartel ken ik al jaren van het EK roeifietsen en later van de toertochten.

Ingmar Zondervan hoort van onze afspraak en komt ook gezellig een bakkie doen. Z’n 209 is net door Derk Thijs opgeknapt, kan hij ‘m gelijk even testen. Wanneer we met z’n drieën vertrekken, rijden we ook nog even langs een andere roeifietser die in de buurt woont.

Sinds kort heeft Germ Dijkstra ook een 209 en wil wellicht met ons een ritje maken? Geen seconde denkt hij na, razendsnel kleedt Germ zich om en met z’n vieren rijden we rondje Noordkop. Op het geheime eiland Wieringen inspecteren we de camper plek voor Bartel met uitzicht op de Waddenzee.

Bij de slagboom van het Robbenoordbos even een banaantje wegwerken. Bij Nieuwesluis nemen we afscheid van Germ en roetsen we richting Kolhorn. Nog een hap doen we op het grasveld van de kerk van Haringhuizen. Bij Stroet nemen we afscheid van Ingmar, waarna Bartel en ik nog even vol gas geven terug naar Anna Paulowna. Eerst volgende samenscholing: half mei voor rondje IJsselmeer. Wie gaat er mee in de bus? (maximaal 4 personen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *