Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Horror scenario in werking

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maandag was zo’n dag, eerst ging het als een tierelier. Later werd alles anders. Niet leuk als je erin zit, wel als je het achteraf kan navertellen.

Vanuit de Ardennen naar Maastricht is een makkie. Bijna allemaal afdalingen en lekker droog weer. Rond de middag sla ik eten in om dit in het pittoreske plaatsje Roosteren aan de Maas op te peuzelen. Dan begint het te miezeren. Besluit om de natuurcamping Swalmen bij Roermond. Moet een makkie zijn, pakweg 35 km. te roetsen. Het zou het begin zijn van een reeks van tegenslagen. Bij Roosteren wil ik naar Maaseik, maar rij verkeerd. Via de brug over de Maas kom ik België in…. Terugrijden vind ik zonde, maar besluit toch maar om te keren. Intussen is het steeds harder gaan regenen.
Bij Maaseik wegomlegging via Borg op drukke weg in de spits. Tjonge wat zitten die automobilisten lekker droog. Bij Roermond schuil ik in een supermarkt (om gelijk een nasi pakket/bier te scoren). Dan moet ik de weg naar Swalmen vinden, wat totaal niet aangegeven staat. Wanneer ik de weg vraag, blijkt dat ik de stad weer uit rij (terug naar het zuiden). Daarna zou ik zeker nog tien keer de weg vragen om uiteindelijk de camping om half 9 ’s avonds te vinden.

Oh ja, bijna nog geintje lekke achterband vergeten. Rij ik in de stromende regen in Roermond, vlieg ik bijna de bocht uit: snake-bite in m’n achterband. Cor-de-techneut kreeg met veel moeite nieuwe binnenband erin en band half opgepompt.

De volgende dag band geplakt. Bij het oppompen op 6 atm. weer lekke band (oud plakkertje hield het niet). Toch was het niet allemaal kommer en kwel in Swalmen. Dinsdag geen regen, natte kleren in de recreatieruimte gedroogd en op dooie akkertje tentje opgeruimd. Intussen lekker gekletst met mensen op de camping. De natuurcampings trekt altijd een slag mensen waar ik het goed mee kan vinden. Zo sprak ik met een man uit Hoofddorp. Hij was zaterdag vertrokken om vice-versa naar Rome te fietsen. Wat een uitdaging, ideetje voor volgend jaar?

Dat luchtbed heeft z’n beste tijd gehad, zie foto.

20160621_084506 20160621_114303

4 reacties op “Horror scenario in werking”

Ja je luchtbed begint nu nog veel meer op een trampoline te lijken Cor, sterkte!
En fin je kent mijn oplossingen: Een goedkoop luchtbedje met een elektrisch pompje v.d. Action (die ‘m ook weer leeg maakt), een andere velg waar je de b.b. makkelijker van af krijgt en breder zodat er minder druk in hoeft.
Groets!

Als dat een Exped Synmat is, heb je vijf jaar garantie. Bovendien is het losspringen van die naden een bekend probleem, dus ik zou de bon opzoeken en proberen om te ruilen (afhankelijk van de leeftijd).

Kijk aan deze tips heb je wat! Vier jaar terug kocht ik m’n mat bij Kompas in Heerhugowaard. Gelukkig bonnetje bewaard, want mat heeft vijf jaar garantie. De mat retour gebracht, 2 weken wachten en toen…….. helemaal gratis nieuwe mat gekregen! Bedankt Belle voor het meedenken!

Wordt het toch eens tijd voor een fiets GPS Cor. Ik rij zo relax daarmee nu Door Zuid Frankrijk ????. Sterkte verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *