Categorieën
Familie Wandelen

Hoe krijg ik Rennie in beweging?

Bij ’s Heerenloo in Julianadorp was zaterdag de jaarlijkse ontmoetingsdag. Thema: beweging. Ik heb daar totaal geen moeite mee, mijn zus die daar al zo’n dertig jaar woont ietsje meer.  Mooie reden een keertje zo’n dag mee te maken.

Mijn moeder mocht ook mee. Ik vroeg haar om samen te gaan ‘Oh nee hoor, vind ik niks aan. Ga jij maar, ik blijf lekker thuis’.  Het programma was ’s morgens voor de familie met lezingen, daarna lekker smikkelen en ’s middags op het terrein allerlei activiteiten. Thema van de dag was bewegen, want bij ’s Heerenl00 zien ze gelukkig ook in, dat een mens het beste gedijt niet stil te zitten. Maar hoe krijg je een zaal met luisteraars in beweging? Door een improvisatie theater in te schakelen! Een slimme zet van de organisatie, want zo werd de zaal actief betrokken in het thema en kon er ook nog eens lekker ouwerwets gelachen worden!

20151031_150941_320x240

Hierna werden we in kleine groepjes ingedeeld en moesten we de vragen oplossen: ‘Wat kan ’s Heerenl00 anders/beter doen om de cliënten in beweging te krijgen en wat kunt/wilt u hierin bijdragen’.  Oplossing: meer vrijwilligers werven die hier actief mee willen zijn.

Het improvisatie theater haakte hierop in: ‘kan ik dan op de loonlijst…?’ De vraag hoe krijg ik Rennie in beweging is een makkie:  je beloof dat aan het eind van het ritje (mits niet te lang) een biertje staat!

20151031_140201_320x240’s Middags mocht ik van Rennie een uurtje vrijaf. Ik kwam vogelaar Henk Post tegen. We gingen met een groepje aan de wandel en de opgave was ‘hoeveel verschillende soorten vogels hoor je of zie je?’ Na de leerzame wandeling werden er uiteindelijk 19 soorten gespot. Daarna gingen Rennie en ik  nog even op pad, o.a. naar ballonnen tovenaar die haar gelijk een huwelijksaanzoek deed. Wat is het leven mooi hè?

Één reactie op “Hoe krijg ik Rennie in beweging?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *