Categorieën
Familie

Weerzien van verre familie

Rob en Anneke Eecen zijn vijftig jaar getrouwd. We zijn uitgenodigd voor een brunch bij Van der Valk en Wieringerwerf.  Lekker smullen maar vooral kennismaken met  de familie.

De familie Eecen uit Oudkarspel, Anneke is een nicht van m’n vader, dus verre familie. We zien elkaar niet vaak, maar als het ervan komt is er altijd een zeer prettig contact. Even kijken op Google of ik raakvlakken ontdek. Ik tik ‘Marc Eecen’ en lees uit 1995 een artikel in de Trouw : ‘Olympische adel verplicht bij opening van roeiseizoen’. Blijkt dat Marc destijds in de nationale top roeide. Dat geeft een klik met mijn roeifiets passie. M’n fotoverslag ‘Santiago op de roets’ neem ik mee, dat geeft ieder geval gespreksstof.  In het mistige weer fietste Brigitte en ik zondag naar Wieringerwerf, 20 kilometer een mooie afstand om trek te krijgen. Met moeite kreeg het Van der Valk personeel ons daarna aan tafel, want we raakte moeilijk uitgepraat.  Rob luistert naar mijn avonturen in Spanje en verteld dat ze volgend jaar ook een rondje Portugal/Spanje met de camper gaan maken.

Thuis gekomen vraagt Brigitte hoe de familieband nou precies in elkaar zit. Tja hoe was het ook alweer…. Anneke’s moeder, tante Jans was toch een zuster van mijn oma Zwaag? Of zit het toch anders? Brigitte: ‘Volgens mij was Marc met een stamboom bezig’.20151101_124453_320x240

Ons voornemen: op het fietsje of met de kano met mooi weer een keertje bij Rob en Anneke langsgaan en verder bijpraten over de familie en hun reisavonturen. Wordt vast weer heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *