Categorieën
Familie

Het kan te gek met die wilde ideeën….

Al maanden wist Rennie het zeker: ‘Wanneer ik 65 word, wil ik het extra leuk vieren’. Nou heeft ze ’t geluk dat ze een broer heeft die dol is op bijzondere feestjes. ‘Je verjaardag gaan we vieren zus. Met de duo-bike ga je op 15 november een ritje maken, de rest blijft geheim….’.

Weken was Rennie in spanning voor haar feest. ‘Ik ben zo nieuwsgierig waar we heen gaan, kan je niet wat meer zeggen?’. Omdat onze ritjes bijna wekelijks naar het strand gaan, stond voor mij vast dat het strandpaviljoen Paal Zes de leukste locatie zou zijn. Als het weer lekker was, zou ik er iets eerder heen rijden. Mijn wilde plan had ik zo bedacht: ‘Duo-bike parkeren, windscherm opzetten op het strand, een blikkie bier en pakkie tuc open trekken. Als Rennie gaat denken -waar blijft de rest-, ziet ze haar feestgangers aan komen lopen…. ‘ Het feest zouden we daarna vervolgen in de strandtent.

Proost! M’n zus Rennie is 65 geworden.

Zo ging het de 15e helaas niet. Nadat de uitnodiging was verstuurd, belde tante Annie: ‘Ik kan niet komen, dat stuk lopen naar het strand is me te ver’. Ook voor tante Dieuwie was het niet te doen om te lopen. Dus werden mijn wilde plannen veranderd. Als locatie kozen we nu het restaurant Effe in Julianadorp. Veel minder spannend, maar makkelijker bereikbaar voor de oudjes. Hier werd met koffie & gebakje & borrel gevierd dat Rennie de magische leeftijd van 65 jaar heeft bereikt.

In de namiddag ging ik met Rennie toch nog even naar het strand. ‘Even honger kweken voor het chinees etentje’. Haar vriendin Erna met echtgenoot Rein gingen ook mee naar het strand. Daarna gingen we met z’n viertjes naar chinees restaurant de Pagode om lekker te smikkelen. Tenslotte stapten we in de regen op de duo-bike om terug te fietsen naar Noorderhaven. Erna zou later nog komen om een de royale voorraad kadootjes te brengen. Rennie kan terugkijken op een topdag, op naar de zeventig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *