Categorieën
Sport Zwemmen

Doet-ie het wel, doet-ie het niet….?

Geen enkele afbericht op onze ‘Frisse duik groepsapp’. Zaterdag schrijft Bart: ‘Denk voor morgen aan voldoende kleding voor na het zwemmen, een muts en dikkere jas is raadzaam. Met deze temp is het even schakelen. Tot morgen’. De twijfel slaat toe. Zal ik dit jaar nog één keer in het Oude Veer gaan zwemmen?

Zondagochtend gaat de wekker om 7.45 uur. M’n zwembroek, -bril en warme haar- en nekband en sloffen gaan in de tas. Eerlijk gezegd schat ik de kans om erin te gaan op 1%. Vannacht was het onder het vriespunt, dus veel te koud om te gaan zwemmen. Op de fiets rij ik naar het Oude Veer, de zon schijnt en het water licht er rimpelloos bij. ‘Zal er al ijs liggen?’.

Van de acht ‘Frisse duikers’ ben ik de eerste die bij het surfstrandje er is. Arthur en Anja zijn er net uit: ‘Tis fris, maar goed te doen hoor. Niet te snel erin gaan en goed blijven ademen’, krijg ik als tip. Die 1% stijgt al razendsnel naar 50%. Even later komt Bart op z’n fiets aanzetten. Voor hem bestaat er geen enkele twijfel. Snel kleedt hij zich uit en hup in z’n zwembroek ligt hij er als eerste in het Oude Veer. Ook Richard, Jaap, Daniëlle, René en Patrick zijn met de auto gekomen en liggen er nog eerder dan ik.

Weg is de angst voor het koude water, dapper loop ik het water in. Een paar slagen schoolslag, als ik bedenk dat er nog bewijsmateriaal moet komen. Snel de camera gepakt. Gelukkig met m’n verkleumde vingers doen het nog om te klikken. Na een paar minuten is het mooi geweest en trek ik als een haas m’n kleren aan..

Fanatieke Jaap zwemt een stuk verder, als we met ons zessen een selfie maken. Onverwacht komt laatkomer Ron nog aangespurt. Met luide brul en grijns springt hij erin, de bikkel! Nog wat foto’s worden er gemaakt van lachende gezichten.

Jaap is degene die er het langste in blijft. Vond hij het water écht zo lekker of kwam het door het die leuke dame in bikini, die na ons ging zwemmen? Thuisgekomen, snel onder de douche, foto’s op de groepsapp en nagenieten. Ik lees dat Jaap wat hulp heeft gekregen met aankleden en goed is thuisgekomen. Voor mij staat vast dat het zwembroek zwemmen dit jaar voorbij is, maar met wetsuit ga ik vast met Jaap nog wel in.

Links de dame in bikini de er vast voor zorgde dat Jaap (rechts) er extra lang in bleef.

2 reacties op “Doet-ie het wel, doet-ie het niet….?”

Het was echt verfrissend Cor. Dat water in gaan is voor mij niet zo’n probleem. Maar met koude voeten over die bevroren grond lopen en dan met verkleumde vingers aankleden: het valt voor de drommel niet mee!
Alleen dat gevoel na afloop: werelds!

Cor mooi verhaal en hierbij geef je eigenlijk al aan dat we je niet kunnen missen. Dan kom jij toch volgende zondag met je wetsuit. Zie je zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *