Categorieën
Landschap NH Natuur

Harken en prikken in de winterzon

Vanochtend had ik met Merijn telepathisch contact ‘Neem jij m’n verslag taak over Cor? Ik heb vandaag belangrijker taken’. Toen ik het aan chef Pim meldde, waarschuwde hij: ‘Geen 278 foto’s op de app hoor, een stuk of 5 is zat’. Nou denkt Pim dat-ie wat te vertellen heeft, mooi niet dus. Ik ga lekker los en laat de appgroep Kruiszwin bikkels ontploffen.

Ik heb het over het Landschap Noord-Holland, waar ik elke vrijdag leuk vrijwilligerswerk doe in de natuur. Maar eerlijkgezegd komen het harken en prikken m’n neus uit. Het gras en het riet dat we bij het natuurgebied Kruiszwin maaien moet van het land af. Moet dat perse? Een illegaal composthoop maken, pas op Zwaag, dat doe je geen tweede keer! De bodem moet schraal blijven, dus afvoeren die handel. Boswachter Tim of Chris komen daarom de lastdrager brengen zodat we het maaisel op de centrale hoop storten, waarna het afgevoerd wordt.

Bij de eendenkooi in ’t Zand vierde ik op 22 december mijn verjaardag.

In het najaar vorig jaar was ik voor een tijd verlost van dat harken en prikwerk. Het Kruiszwin was te nat en de bouw van het kooikerhuis ging voor. Op de eendenkooi was ik met de Landschapsbikkels tot vrijdag 22 december. Net op die dag dat ik jarig was. wat op gepaste wijze met veel smulwerk werd gevierd.

Mooie tijd de bouw van het kooikerhuis op de eendenkooi in ’t Zand.

Ons kooikerhuis was klaar, nog één keer klussen bij de eendenkooi in ’t Zand. Hiervan deed Merijn op de groepsapp verslag:  ‘Vandaag was het weer de laatste keer van het jaar dat de bikkels bij elkaar kwamen, niet om te werken maar om de verjaardag van COR te vieren, hij is ergens in de 60….. Eef had het hok prachtig versiert….. Cor had heerlijke zelfgebakken taartjes meegenomen. Na een verjaardagsliedje voor Cor zijn we over belangrijkere zaken gaan gonzen….’

Vorige week gingen we voor het eerst weer in Kruiszwin aan de slag. Een mistroostige koude ochtend, waarvan ik dacht: ‘Ga ik dit het hele seizoen nog volhouden…?’

Met zonnig weer is het harken en prikken zo beroerd nog niet….

Echter, daar was die super zonnige vrijdag de 19e januari. Drie bikkels (Merijn, Henk en Hans) deden af bericht, maar met z’n vijven (Pim, Sipke, Perry, Dick en Cor) hebben hem van jetje gegeven. We starten de klus met het verplaatsen van de picknick bank. Eindelijk kunnen we voortaan lekker onze koffie en koek zittend nuttigen.

Geweldige topdag die vrijdag 19 januari, dat vier ik op de lastdrager.

Het maaiwerk was vorige week al door Perry en Merijn gedaan, nu was de taak om het maaisel op rillen te harken en daarna het riet op de lastdrager te prikken. Ondertussen kon ik lekker los gaan met foto’s en filmpjes maken. Dankzij het mooie zonnige weer leverde dat mooie plaatjes op. Een topdag! Laat het maaien, harken en prikken maar komen dit seizoen!

Ha daar zie ik nog iemand (Dick) die foto’s maakt…..

Één reactie op “Harken en prikken in de winterzon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *