Categorieën
Muziek Reisverslag Roeifietsen

Eindelijk weer fietskamperen

Hoe moeilijk is het om met je fiets en tent op pad te gaan? Toch lukte me dit het hele jaar nog niet. Slecht weer, druk of andere beslommeringen hielden me thuis. Tot dat er twee culturele uitstapjes op m’n agenda stonden. Donderdagavond Karavaan voorstelling in Castricum en vrijdag muziek optreden van Robin Borneman in De Rijp.

Nu nog een strakke planning om weg te komen. Snel m’n fiets opladen met tentspullen. Het is nog geen routine, maar het lukte! Vroeg in de middag roets ik naar de NTKC kampeerterrein van Limmen.

De volhardende activist die als enige overbleef in een poging om het bos om hem heen te redden, ik had beter thuis kunnen blijven….

’s Avonds kreeg ik een gratis voorstelling van de Karavaan ‘Het bos in opstand’, dat in het Kennemer duingebied bij Castricum werd gespeeld. Vriend Wim was er ook voor te porren en met 40 cultuurliefhebbers zagen we hoe een activist hoog in een beuk tekeer ging. Ik had een iets andere verwachting van de voorstelling. In de aankondiging stond: ‘Het bos in opstand waarin live muziek, beeld, tekst en spel verweven zijn als een wortelstelsel. Over onderlinge verbindingen, over idealisme en over de eenzaamheid van het gelijk’. Visueel zat het leuk in elkaar, maar dat had ik in vijf minuten wel gezien. De monoloog van de activist boeide me totaal niet. Wartaal sloeg hij uit. Waar gaat dit over? Ook Wim vond er weinig aan. Gelukkig troffen we lekker weer, zelfs de muggen in het bos lieten ons met rust.

Gepassioneerde zang van Robin Borneman, geweldig!

Vrijdag gingen we op herkansing voor een optreden van Robin Borneman. Wim was met de tip gekomen, want de zanger uit Oss is mij niet bekend. Op YouTube beluisterde ik zijn muziek, wat me zeer aantrok. In recensie staat ‘opgeslokt in een intense, prachtige en soms duistere sprookjeswereld’. Geen woord gelogen, zelden heb ik zo’n mooi live optreden gehoord!

De reis is net zo belangrijk als de bestemming, bedacht ik me al roetsende. Op m’n dooie akkertje vertrek ik vrijdag naar de volgende bestemming: camping Welgelegen in Graft. Rijdend door Akersloot hoor ik een brul uit het raam van een passerende camper: ‘Hoi Cor, waar ga je heen?’. Wie zal dat zijn? Frank van Zwol die hier ook woont of een roeifiets fan? Even later stopt de camper en stapt neef Gerard met z’n lief Gerda uit. ‘Ik rij naar De Rijp, daar is een optreden van Robin Borneman, kom je ook?’.

Zowel neef Gerard als vriend Wim zijn bij het optreden in het kerkje De Groene Zwaan van De Rijp.

Camping Welgelegen doet z’n naam eer aan. Het ligt midden in het dorp Graft, achter het oude stadhuis aan de rand van het kano-natuurgebied Eilandspolder. Ik ben de enige die op het trekkersveldje staat. Handig de picknick banken, maar helemaal super is de overdekte plaats. Op buienradar lees ik dat er ’s avonds heel veel regen gaat vallen. Dat extra dak kan ik goed gebruiken en zet m’n tent onder de overkapping. Wim is iets minder van het kamperen, maar de picknick laat hij niet voorbij gaan. Even later komt ook Gerard nog even snel een vis verorberen en met z’n drieën gaan we naar het fantastische optreden van Robin Borneman in De Groene Zwaan van De Rijp.

Ook zaterdag doe ik een langzaam-aan-actie, maak een extra lusje via Geestmerambacht. Ik praat met een open water zwemmer en ontmoet Jeroen Kort en halen triathlon herinneringen op. Daarna roetsend naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *