Categorieën
Concertverslagen Familie Muziek

Een bijzonder leuke ‘Rot’dag

Je hebt van die dagen dat alles anders loopt dan dat je denkt. Zondag was zo’n dag. Op het programma stond een kerstwandeling met mijn zus Rennie in Noorderhaven. Rennie die altijd tuk is op een uitstapje, was niet blij dat ik plotseling met een ander plan kwam. Ik ga naar het optreden ‘Marjolein Meijers zingt liedjes van Jan Rot’. Op YouTube laat ik horen hoe Marjolein klinkt . ‘Ohhhh leuke muziek, daar wil ik ook wel heen’, was haar reactie. Nou dan doen we dat toch, broertje en zussie gaan op pad en hebben beide een topdag!

In de krant had ik gelezen over het optreden van Marjolein Meijers ‘Vriendelijke Rot-middag’ wat verwijst naar mijn held Jan Rot. Voor de pauze liedjes uit de vroege jaren van Jan Rot, na de pauze vertaalde kerstliedjes. In het kleine kerkje van Burgerbrug (met honderd man al vol). Oei, zo’n goed optreden, zou er nog plaatsen vrij zijn? Op de site www.herborentoren.nl lukt het me niet om te reserveren. Ingmar is ook geïnteresseerd, maar denkt dat het al uitverkocht is. Dan maar op de gok er heen en hopen dat er nog plek is….

Bericht uit Schager Courant, toch komen er maar weinig mensen op af…

Bij de Vomar in Julianadorp slaan we proviand in. Honderd twintig euro gaan op aan vijf pakjes sjag en nog was snuisterijen waaronder twee saucijzen broodjes. Die zijn warm het lekkerst en omdat we toch ruim op tijd zijn warm ik ze op bij zorgboerderij Croon & Bergh, dat mooi op de route ligt.

Topdag voor Cor en Rennie!

De angst dat we voor niks naar Burgerbrug zijn gereden bleek ongegrond. Hans, voorzitter van de stichting van het kerkje zegt dat er nog plek genoeg is. ‘We hebben overal in de krant gestaan, maar zijn nog lang niet vol. Onbegrijpelijk….’. Hans wist net als ik dat Marjolein en haar band klasse artiesten zijn. Gek dat zo’n optreden niet meer mensen trekt.

Leuk publiek met opvallend veel vrouwen zingen uit volle borst mee.

Doordat we mooi op tijd zijn, kunnen we op de beste plek lekker voorin zitten. Achter mij zit een stel uit Bergen, échte liefhebbers van Jan Rot muziek. Verreweg het grootste deel van het publiek bestaat uit oudere vrouwen. Echt verdiept had ik met niet in het programma. Marjolein doet uitleg dat ze het heel fijn zou vinden als we sommige liedjes mee zouden zingen. Op een beamer scherm kunnen we de teksten meelezen waardoor je automatisch beter begrijpt waar het lied over gaat. Het zorgt ervoor dat ik na afloop het boek koop waarin alle songteksten van Jan staan.

Dankzij mijn nieuwe boek van Jan Rot ‘Stop de tijd, popteksten ven vertalingen’, ga ik mijn voorraad cd’s weer opnieuw beluisteren.

Met mijn mobiel dacht ik een paar van die mooie liedjes te filmen. ‘Foto’s maken mag, filmen liever niet en als je het toch niet laten kan, zet ze niet op internet’. Van Marjolein krijg ik een knipoog als ik met m’n mobiel al klaar sta. Weg dat ding Cor, gewoon lekker genieten van al dat moois!

Marjolein Meijers met Walter en Onno Kuipers in het kerkje ‘De Herboren Toren’

Als de vertaling van Roller Coaster ‘Achtbaan’ voorbij komt, hou ik het amper droog. Ook Rennie geniet zichtbaar van de muziek: ‘dat gaan we vaker doen broertje!’. Het lied ‘Achtbaan’ mag voor mij op één staan ‘beste Nederlandse liedjes ooit’. Zie ons gaan, op de achtbaan van het leven, ja. Met zijn hoogste punt en diepste dalen. Ons menselijk bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *