Categorieën
Familie

Duobiken is fietsgeluk in kwadraat

Gelijktijdig met z’n tweetjes fietsen, dat kan op een tandem. Maar achterop zitten kijkend naar iemands rug, is dat leuk? Leuker is de lig- of roeifietstandem waarbij je rug-aan-rug zit. Maar je ziet elkaar niet. Het leukst is de duobike, waarbij je fietsend naast elkaar zit.

De duobike: een ideaal apparaat voor de ritjes met m’n zus Rennie, die over wat minder getrainde spieren bezit dan ik. Sinds ze naar een andere groep is verhuisd binnen Noorderhaven, kan ze dit leuke karretje lenen.

Gelukkig heeft het ding ook elektrische aandrijving, dus met minder inspanning houden we met gemak ook gewone fietsers bij. Het komt regelmatig voor dat ik met haar een ritje door Julianadorp maak of -bij mooi weer- naar het strand rij. Zo reden we vlak voor m’n verjaardag een keer naar Callantsoog voor een bakkie. ‘Als verjaardagscadeautje trakteer ik je de volgende keer op een Straffe Hendrik, broer’ . Inmiddels zijn we een half jaar verder en het werd hoogtijd dat dit lekkere biertje een keer gedronken werd.

Het lijkt niet echt strandweer te zijn, maar we nemen de gok en rijden naar Callantsoog. Bij de AH scoren we perensap en gevulde koeken.

Hiermee verhongeren we niet op het strand en in de luwte van een afval-kuubkist is het goed uit te houden. Heerlijk dat strandleven, je ligt op het zand, bekijkt wat er om je heen gebeurd en verder moet er niks…. ‘Poeh, wat loopt de zand zwaar, ik moet even bijkomen’ , zegt Ren. Intussen pak ik David Baldacci/Duister lot voor een hoofdstukje. We zijn er nog maar net en broer en zus liggen te ronken…..

Rennie heeft d’r zwempak thuis gelaten en ook ik neem een vrije zwemdag. Op het gebied van luieren en niks doen kan ik bij haar in de leer. Een slokje, hapje en trekkie aan d’r sjekkie op z’n tijd en meer heeft een tevreden mens niet nodig! Daarna rijden we tegenwind via het mooie fietspad door de duinen terug naar Julianadorp.

Niet altijd zitten de weergoden mee met ons. Ik weet nog van een zaterdagmiddag in maart. ‘Er kan een buitje komen zus, dus zou ik m’n regenpak meenemen’. We zaten nog maar net één seconde op de duo-bike, of de regen donderde naar beneden. ‘Jullie lijken wel gek’ was de reactie van de bewoners.  Het werd een erg nat ritje, maar de lol op de duobike was er niet minder om!

Één reactie op “Duobiken is fietsgeluk in kwadraat”

Een leuk bericht Cor!
Niet dat ik het lot van de mensheid nu weer wat positiever in zie (die stortbui was in dit verband illustratief). En stoppen met roken hoeft eigenlijk dus ook niet meer …
Maar nogmaals dus een leuk bericht!

Mvg Mick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *