Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Door de fiets/wandelbeurs naar Santiago…?

Nooit eerder ging ik naar de F&W beurs (fiets- en wandel). Beurzen trekken me niet zo. Al die schuifelde mensen die van kraam tot kraam gaan. En al die verleidingen om spullen te kopen, terwijl ik vind dat echt avontuur ook zonder dure spullen kan.

Toch ging ik met Ingmar er zaterdag 31 januari heen. Steeds vaker maken we samen trektochten met fiets en kano (en Ingmar met rugzak), dus kunnen we vast wat nieuwe inspiratie opdoen. Het  moment kwam mij ook wel uit, immers de komende tijd heb ik zeeën van vrije tijd en deze beurs kan mij vast op het juist pad zetten.

De beurs is in de Rai van Amsterdam en we gaan er met de trein/metro heen.  Daar begint het micro avontuur al, want tussen Heerhugowaard en Uitgeest is de trein uitgevallen: dus knus met de bus. In de metro spreken we een dame met wandelschoenen. Logisch die gaat ook naar de beurs en we raken met haar in gesprek over onze en haar reisverhalen. Ze kende de roeifiets want die reed regelmatig in haar buurt (Naaldwijk) Dat moet dus onze vakantievriend Alco Looije zijn.

Wanneer we op de F&W beurs zijn is onze strategie: eerst koffie drinken, daarna trekken we ons eigen plan. Ingmar gaat direct naar de afdeling lezingen, ik struin eerst de beurs af. Bij de stand van het ligfietseiland geeft een oudere ligfietser tips hoe met zo’n ding op vakantie te gaan. Gesneden koek, dus niet interessant voor mij. Verder op pad. De helft van de stands gaat over buitensportmaterialen. Erg verleidelijk, zeker als je nog extra beurskorting krijg. Nieuwe fietsschoenen voor 39 euro? Ach die van mij zijn nog goed. Hele mooie tentjes gezien, die vast warmer zijn dan mijn MSR. Toch hou ik die 600 euro liever in de knip. Bij de wereldvakantiewinkel lagen Ortlieb fietstassen. Mijn oude Agu tassen waren nodig aan vervanging toe. Ooit 2e hands gekocht en heel vaak gebruikt. De meurende reuk van een leeggelopen blikje gladiatorbier waren ze nooit meer kwijtgeraakt. Een goede reden om nieuwe te kopen. Dan wordt het tijd om Ingmar te treffen. Hij is steeds bij de lezingen gebleven en  twee boeken rijker van Gerrit Jan Zwier. We zien elkaar in het zaaltje waar Monique van Klaveren een korte workshop ‘ reisverhalen schrijven’ geeft.  Tips van Monique, “schrijf compact, wat leuk is,voorin de zin zetten, concentreer je op één thema (chronologisch is vaak saai), gebruik geen doorsnee woorden”. Zo deden we een spel: ‘wie weet de meeste synoniemen voor het woord lopen’.

Na deze interessante lezing spraken we Jan van Vliet, die in zomer 2014 de fietstocht ‘Rondje Noordzee’ maakte.

Zie http://www.reisavontuur.com/verslag.php?VerslagId=3258

Hierna pakken we de lezing over Catatonie, waar we na afloop kunnen proeven van een slokje bier uit dat gebied. Hierna gaan we nog even langs de kramen en lekker kletsen met medestruiners

Santiago

Bij de stand ‘santiago plattegrondSt.Jacobs route’ blijf ik even praten met een aardige vrouw.  Zij legt uit waarom de route zo heet en dat de reis naar Santiago de Compostela is. Eigenlijk vind ik de tocht veel te massaal, teveel mensen hebben dit al gedaan, niks avontuurlijks aan. Toch wordt ik steeds enthousiaster.  Op de roeifiets naar Santiago? Dat hebben er vast niet veel gedaan. Op 1 april vertrekken? Dat is een mooie datum en geen grap en nog niet zo druk. En wellicht wil Ingmar mee? Het plan begint ter plekke te ontkiemen…. Ik neem de folders mee en ga het Brigitte voorleggen, want zes weken foetsie, kan dat wel?

Op de stand van de Belgische ‘Nicole en Ingrid’ spreken we zeer enthousiaste dames. Zij beleefden op hun fietstochten door de wereld ‘bloedstollende en dolkomische avonturen’ en hebben hier verschillende leeswaardige boeken over gemaakt. Tenslotte gaan we nog even naar de vrienden van Ingmar. Zij bemannen de stand van de ‘Hiking Site’. Ik raak nog in gesprek met de buren van de hikers: een ouder echtpaar dat kampeer/wandeltochten in Engeland doet (met beide slechts 12 kilo bagage).  Drinken daarna nog even een biertje met de hikers in het café van de F&W beurs en vertrekken zeer tevreden met lekker veel leesvoer naar huis.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *