Categorieën
Sport Triathlon

Diepe duik in het Kwart(je) Triathlon verleden (slot)

Dankzij de prachtige foto’s van Buddy Freeth, maak ik nog één keer een top-10 van triatleten. Trainingsmaatjes die ik al jaren ken, vaak eerst van Dokev atletiek en later Oude Veer triathlon. Fia van Lierop-Braam heeft helemaal gelijk toen ze ooit in de 100e Kneesloop uitgave schreef: ‘eenmaal een hardloper, altijd actief’.

1. André van der Ploeg, de voorzitter van de afdeling Triathlon en besmet geraakt dankzij de familie Elbertsen (hij is met Petra getrouwd). André deed voorheen aan wedstrijdzwemmen, logisch dat dit dan ook zijn favoriete onderdeel is. Vaste klant is hij bij de buitenwater-zwemclub, maar de 100 x 100 meter in het zwembad, doet hij ook graag.

2. Cor Looijesteijn, was jaren de secretaris van het Kwartje, ken ik ook van Dokev atletiek. Cor is een uitstekende loper (meerdere marathons op z’n naam). Zo gauw er natuurijs is, zie je hem schaatsen met z’n maatjes Thijs Langeveld, Peter van Zwieten, Jan Prins, Sjaak Zuurbier, etc.

3. Dirk Abbink, deed enkele keren individueel mee, maar is vaak van de partij als loper bij ‘De Doorzetters’ trio-team. Dirk is zelf ook een échte doorzetter en een kampioen in het trainen. Altijd was hij me in lopen de baas, tot die keer dat ik hem met de Kneesloop versloeg.

4. Emiel van Tongerlo, waarschijnlijk enthousiast gemaakt door zijn vader Hans, die de vaste speaker is van het Kwartje. Alleskunner Emiel won het Kwartje in 2014 en werd vaak tweede. Superspannend was de finish in 2018 toen Joris de Boer hem er uit sprintte en Emiel nipt tweede werd.

5. Jeroen Tiebie, veteraan die al 10 jaar in het rijtje van toppers hoort. Jeroen heeft het Kwartje zeven keer gewonnen bij de veteranen 40+ en als enige in het Kwartje geschiedenis was eerste overall heren én veteranen. Daarnaast is hij ook triathlon-trainer.

6. Natascha Binnewijzend, een veterane met de lange adem en een enorm doorzettingsvermogen. Ik ken haar ook van de Dokev tijd, waarbij ze naast lopen ook actief was bij clubfeestjes en uitstapjes. Waar ze de tijd vandaan haalt is mij een raadsel, maar deze duizendpoot is ook nog één van onze trainers op de club.

7. Peter van Zwieten, ken ik al jaren van Dokev atletiek, waar Peter voorzitter was. Hoewel de jaren gaan tellen, beheerst hij alle onderdelen nog prima. Ook Peter is een vaste gast bij het clubje ‘natuurijs schaatsers’.

8. Willem van der Voort, de man die tijdens de wedstrijd het publiek aanspoort: ‘wordt er nog geklapt voor mij…?’  Hij doet al tientallen jaren aan triathlon en heeft meerde Hele (o.a. Almere) gedaan. Willem is ook organisator en speaker van de 1/8 in Schagen en is met zijn bedrijf hoofdsponsor van het Kwartje.

9. Danny Pormes, was tot 2019 met zijn bedrijf Runners World uit Hoorn de hoofdsponsor van het Kwartje. Hij is ook de initiatiefnemer van de sportkleding van onze Triathlon club Oude Veer. Danny en zijn vrouw Erna Redecker ken ik al jaren o.a. van Dokev.

10. Marion Visser, ken ik al van de tijd dat ze de vriendin van Mark Koks was. Mark won het Kwartje in 1989 en 1991. Met achtste en kwart triathlons kwamen we elkaar vaak met fietsen tegen en altijd even vriendelijk groeten. Marion is ook bestuurslid bij DTC en triathlon- en schaatstrainster en betrokken bij veel evenementen waaronder de winter duathlon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *