Categorieën
Familie

De jeugd van tegenwoordig

Duurzaamheid, ontspullen en hergebruik, favoriete onderwerpen in huize Zwaag. Zo zitten we al jaren op een afgedankte bank van Astrid en Yoeri. Bijna alles van onze kamer inventaris stamt nog uit de jaren tachtig. Prima Lundia kasten en kwaliteitsmeubelen van Van Nuland, die gaan ons 40-jarig huwelijksfeest halen. De jeugd van tegenwoordig denkt daar anders over, ontdekte we tijdens de familie paasbrunch…

Van mijn drie dochters kan ik de jongste Astrid het beste in de gaten houden. Marijke en Frea konden de controle drang van hun vader uit de weg gaan door naar Verweggistan te verhuizen. ‘Hoe gaat het met jullie tuinplannen?’ vraag ik aan mijn schoonzoon Yoeri tijdens de paasbrunch. Een grote glimlach verschijnt op z’n gezicht en trots laat hij de tekening zien. ‘Ons schuurtje rot helemaal weg en is veel te klein, over een maandje komt er een nieuwe’. Sinds het jonge stel een huis kocht in Schagen, hebben ze behoorlijk geïnvesteerd. De keuken ging er als eerste uit, daarna kwamen de nieuwe kunststof kozijnen en nu pakken ze de tuin aan.

Brigit hoort ons gesprek en vraagt over de bestrating. Yoeri glimlach wordt nog breder: ‘Alle stenen gaan er ook uit. Gelijk maar goed aanpakken dachten we’. De klus moet eind mei klaar zijn. Slopen en stenen sjouwen, van dat simpele werk ben ik niet vies. Astrid zag direct de kwaliteiten van haar vader: ‘We kunnen je hulp goed gebruiken pap, zeg maar wanneer je tijd heb…’.

Daar zitten ze de levensgenieters: Astrid en Yoeri.

Dinsdag app ik Astrid: ‘Kan ik morgen rond half elf bij je aan de slag? In haar achtertuin staan nog 2 rododendron struiken en een appelboompje die er ook uit moeten. Eigenlijk al laat om te verplanten, maar ik doe een poging. De mooiste rododendron gaat naar onze tuin, de anderen plant ik in het gemeenteplantsoen bij haar achter. Astrid ziet wat ik doe en als een echte ambtenaar reageert ze angstig: ‘Dat is illegaal pap, dat mag je niet zomaar doen’. ‘Rustig maar ik heb toestemming van deze 2 aardige buurvrouwen’. Toevallig hadden deze dames net bij de Gemeente Schagen gevraagd of hun plantsoen opgeknapt mag worden. Daar passen die boompjes van mij perfect in.

Handige snuiter die Cor, daar legt zomaar een nieuw gratis straatje in de voortuin.

Hierna neem ik nog dertig kleine steentjes van 12×12 cm. in de auto mee. Volgens Brigit passen die wel in onze voortuin. Zo, nu even laten zien wat voor handige snuiter ik ben en leg de steentjes in no-time op de plek. Jeugd van tegenwoordig, je hoeft niks nieuw kopen, gewoon gratis steentjes scoren bij de familie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *