Categorieën
Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

De flow van de Michaëlshof in Vatrop

Sinds het voorjaar is waait een wind van energie over de Michaëlshof.  Vorig jaar zomer kwam ik als vrijwilliger aan het werk bij milieucentrum op Wieringen. Het bestaat al veertig jaar en kende goede en mindere tijden, maar zit momenteel in een ongekende ‘flow’ met prachtige nieuwe initiatieven.

Toen ik er vorig jaar in juni kwam, was er nogal wat achterstand in onderhoud. Er waren veel plannen, maar ze misten de mankracht om20160513_164346ze uit te voeren. Gelukkig kwamen er in de loop van het jaar een aantal actieve vrijwilligers bij die van aanpakken wisten en werd een nieuw werkbestuur benoemd. Intussen is er veel werk verzet op de tuinen van de Michaëlshof. Vrijdag was de l20160513_172217aatste cursusdag van ‘biologisch tuinieren’, dat gevierd werd op het groepsterrein. In de leemoven werden pizza’s gemaakt en opgesmikkeld bij de picknick bank die Peggy ons geschonken had. Verslagen over deze succesvolle cursus tuinieren zijn te lezen op www.michaelshof.nl

Ook zijn de plannen van de ecologische woon- en leefgemeenschap weer van stal gehaald.  In de jaren negentig stranden deze plannen omdat de Gemeente Wieringen niet wilde meewerken. Misschien was de tijd er toen nog niet rijp voor en zijn er nu meer kansen? Nieuwe plannen worden beraamd en intussen al bezig om gratis bo20160511_145031uwmateriaal te verzamelen.

Bij Bart Henneman in Oosterland (zie filmpje met RTV NH hieronder) konden we een partijtje gratis tegels ophalen. Woensdag ging ik 20160511_144959er met Michaël heen en konden gelijk de boerderij en erf bezichtigen.  Bart heeft zijn paradijs te koop gezet en wil zich volgend jaar vestigen in Portugal. Intussen gaat de Michaëlshof gestadig door met de opknapwerkzaamheden.

Volgende week wordt de laatste hand gelegd aan de Gaudibank op het groepsterrein. Hierna kan de bank voorzien worden van tegel mozaïeken. Op vrijdag 1 juli vieren we het Sint Jansfeest met een potluck maaltijd, muziek, dans en kampvuur. Op deze link  http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/483/224614/-/2 van RTV Noordholland ‘NH buurten Vatrop/Oosterland’ is interview te zien met Michaël Schouwenaar van de Michaëlshof. Hierop is ook te zien: kennismaking met Willem en Marijke de Haan en de boerderij van Bart Henneman in Oosterland. DHAS007_16 Michaelshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *