Categorieën
Familie Natuur Rijk aan het Wad / Michaëlshof

De betere feesten zijn buiten in de natuur

Die saaie verjaardagen binnen zitten in een kringetje: ik heb er een gruwelijke hekel aan. Gelukkig denkt Ingmar er ook zo over. Hij wilde ze verjaardag weer net even anders vieren. Tien dagen terug maakte we de plannen en met de Pinkster vierden we samen het ‘betere-buiten-feest’ bij de Michaëlshof op Wieringen.

Feestje vieren: Cor en Ingmar slaan de handen in elkaar

Eigenlijk zou ik er van de winter al m’n verjaardag vieren met een wandeling langs de Waddenzee, bezoek aan een expositie en nateuten bij de Michaëlshof. Dat grapje ging helaas niet door. Windkracht-10 verstoorde mijn plannen. Maar wat in een goed vat zit….

Dinsdags voor Hemelvaartsdag reed ik even bij Ingmar langs. Voor een bakkie én om zijn Stilte-wandeling even door te nemen. Ook 27 mei zijn verjaardagsdatum kwam even ter sprake. Zeven jaar terug zag hij Abraham  en vierde dit met een kampeerweekend in het Kuinderbos. Vorig herhaalde hij dit mooie idee door in het Dijkgatbos bij Den Oever de boscamping af te huren. Hoe leuk dat was beschreef ik toen in dit bericht.

Ans (moeder van Ingmar), Brigit en Marieke

Langs zijn neus weg vroeg Ingmar of hij de Michaëlshof kon gebruiken als locatie voor z’n verjaardag. ‘Waarom vieren we ons feestje niet samen’ was direct mijn idee. Ik werk al drie jaar op de biologische tuin van dit paradijsje en heb een streepje voor bij de bewoners. Zij vinden het vast niet erg als het een keertje wat drukker is bij hun.

Neef Gerard met zijn Gerda hadden het naar hun zin
Ingmar met z’n familie. Links Erik en Saskia van Vobula

Vorige week stuurden we onze uitnodiging naar familie en (vakantie)vrienden: met welkom op 1e Pinksterdag. Een tikkie laat maar voor degene die écht zin hebben, vast geen probleem? ‘Aan cadeautjes doen we niet, neem hiervoor in de plaats je favoriete drankje mee en/of zing of speel een serenade bij het kampvuur’.

Gerard (vader van Ingmar) in gesprek met roetsvrienden Alco en Esther

Aan dat laatste voldeed alleen Ingmar’s lief: Marieke. Zij schreef het volgende ‘canon’: 

Maar die drankjes waren er volop en het weer was fantastisch. Op het groepsterrein van de Michaëlshof bij de Gaudibank was het eerste deel van ons feest.

Een weerzien van bekenden: Paul en Ingmar, Erik kijkt toe

De kennismaking, rondje terrein, koffie/thee teuten. Hier staat ook een leemoven waar we de pizza’s werden gebakken. De opstart-fase hiervan verliep met hobbels. Het duurde nogal lang voordat de oven écht op temperatuur was en de pizzabodems waren wat plakkerig. Geduld en een beetje meel toevoegen deed wonderen, waarna het grote smikkelen was aangebroken.

De Tipi tent gaat vast vaker van dit uitzicht genieten

’s Avonds werd het feest voor de normale feestgangers afgesloten bij het kampvuur. Een dozijn échte die-hards bleven kamperen.

Met uitzicht op zee, tja wie wil dat nou niet….. ? Zij konden de volgende ochtend genieten van het ontbijt met spelletjes toe, waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde. Volgend jaar weer zo’n feestje Ingmar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *