Categorieën
Familie

Ik wil de zee meer minnen

Voor waterrat Rennie stond 26 mei met uitroeptekens in haar agenda.  Die zus van me stalkte me de hele week op het antwoordapparaat: ‘Broertje, we gaan zaterdag lekker zwemmen in zee’.  Het  zou dan misschien een tropische dag worden, maar is dat zeewater in mei niet wat fris?

Normaal begin ik eind mei met buitenwater zwemmen in het Oude Veer. Ik ben niet van de ‘Wim-Hof-methode’ dus draag lekker een aquapak. Helaas is dat Oude Veer zwemmen er nog niet van gekomen, hoewel de temperatuur toch al rond de 18 graden is. Gelukkig ben ik in bezit van een zus met een grote liefde voor de zee. Lekker pootje baden aan de vloedlijn. Het zoute water doet wonderen voor haar niet al te beste voeten.

Bij het water aangekomen heeft Rennie direct aanspraak. ‘Houdt u ook zo van de zee?’ vraagt ze aan een vrouw. ‘Ja, ik heb er drie uur voor in de auto gezeten, want ik kom uit Limburg’. Dan hebben wij het beter voor elkaar. Met de side-by-side fiets van Noorderhaven rijden we fluitend naar het strand van Julianadorp. Na een pafke van Rennie ben ik degene die het zeewater als eerste probeert: het brrrrr wordt snel brr. Ik zie dat een paar kinderen koppie onder gaan, dus deze stoere vent mag niet achterblijven. Tot mijn verbazing zie ik even later ook Rennie breed lachend in de golven liggen. Ik schat het water zo’n 14 graden, maar eigenlijk valt het best mee. Lekker verfrissend!

Op de terugweg is Rennie zielsgelukkig: ‘Zwemmen in zee, je kan me niet blijer maken. Wat heb ik een heerlijke middag gehad. Gaan we volgende week weer?’.

Ik begrijp ‘de liefde voor de zee’, die ook in de muziek is te vinden. Mijn Brigit zingt er vaak over in haar groep ‘Three of Us’, luister bijvoorbeeld flessepost  Of zoals de groep Pekel in het nummer De Zee: ‘….jij maakt mij buiten zinnen. Ik wil de zee meerminnen. Soms zijn je golven grauw, maar meestal hemelsblauw. Ik hou zo van de zee, de zilte zee’. Rennie duikt op zaterdag 9 juni voor de tweede keer in zee:

Het nummer van Pekel “De Zee’is te luisteren op:

https://www.youtube.com/watch?v=Dy-sFfh2WkA

3 reacties op “Ik wil de zee meer minnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *