Categorieën
Kanoën Reisverslag

De Ally is er klaar voor

Tot voor een paar maanden terug wist ik niet wat een Ally was. Ingmar is de veroorzaker dat ik van dat ding vast heel veel ga houden.

Een Ally is een geweldige Canadese kano die je op kan vouwen in een makkelijk draagbare tas en weegt zo’n 20 kilo. De oude Canadese kano, waar we een paar jaar prachtige tochten mee hebben gevaren, is verkocht. De tweedehands rode Ally is er voor terug gekomen, welkom bij de club van levensgenieters.

Het in elkaar zetten doe je niet zomaar. Voordat we gaan varen gingen we zondag 15 februari Ally even testen. Eerst de instructiefilmpjes nog even gekeken en gelijktijdig naar een prachtig You tube film van Casper en Wouter Reininga, zie https://www.youtube.com/watch?v=qwmcYs49Au8

Het in elkaar zetten was in het begin geen makkie. Hoe te beginnen…..? waarom zijn die stokken zo lang….? Maar na een uurtje pielen, was Ally in elkaar gezet. Een juweel van een kano!

Intussen kwamen vrienden van I&M langs. Ally kreeg even rust, wij aan de koffie en latere het betere bier. Ik kan ben zeer benieuwd naar het moment dat we er echt mee gaan varen!!!

Casper Reininga vaart ook met een Ally en heeft een prachtige film op You Tube:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *