Categorieën
Familie Reisverslag Wandelen

Wat zouden we toch zijn zonder de liefde….

Mijn lief is zondag op pad en daar zit ik zondag eenzaam thuis op de bank…. totdat de telefoon gaat. Het is neef Gerard:  ‘Ga je mee naar de voorstelling Zuiderzeelicht in Enkhuizen? Je krijgt het van mij als kadootje voor je verjaardag’. Je zal maar zo’n lieve neef hebben….

Het zou een avondje op pad worden, die in het teken staat van de liefde. In het buitenmuseum van Enkhuizen speelde het zich af. Sfeervol verlicht was er een wandelroute uitgezet. In kleine groepjes liepen we naar 7 locaties waar elke keer een gedeelte van een verhaal over een zeeman was te beluisteren. Het draaide om een kapitein die rijk werd door een verbond met de duivel af te sluiten. Dat ging natuurlijk fout, want hebzucht kan volgens de duivel alleen maar zonder liefde. Uiteindelijk overwon gelukkig de liefde en de kapitein vond z’n ware vrouw. De sage werd spannend verteld door Franks Lammers met mooie geluid- en lichteffecten.

Hierna gaan we samen nog even nazitten en drink ik met Gerard een warme beker warme chocolademelk en hebben een goed gesprek of de voorstelling wel een sage is. Het zou ook een mooi sprookje kunnen zijn, wanneer het de liefde is die uiteindelijk zal overwinnen.

Marc Siepman

Dezelfde dag lees ik van humist Marc Siepman op Facebook een liefdevol bericht over de verschrikkelijke ramp in Australië: ‘Vierenhalf miljoen hectare in de brand. Een half miljard dieren dood. Nee, dit is geen natuurramp. Hoewel de mens natuur is, zijn de waanbeelden waarmee we onze destructieve cultuur verdedigen dat niet. Geef ruimte aan je rouw. Rouw is liefde waar je nergens mee terecht kunt, laat die liefde de weg wijzen naar een mooiere wereld. Laten we samen een nieuwe cultuur vormen waarin we ons niet meer laten leiden door overheden die niet weten waar ze mee bezig zijn, omdat ze alleen maar kijken naar cijfertjes op papier. Laat je leiden door je hart. Kijk liefdevol naar wat er nog over is van deze planeet en bescherm dit met liefde’.

Marc z’n bericht krijgt veel positieve reacties o.a. van Naomi:  ‘Ik vind de verandering van smaak en toon in jouw stukjes zo bijzonder dit jaar. Dankjewel weer’.  Marc: ‘Ik probeer Algemeen Verbindend Nederlands te leren…’ Naomi: ‘Ha ja, maar ben je meer in de richting van meditatie gegaan, heb je zelf coaching gekregen, een visioen of gewoon een proces naar meer liefde?‘ Marc: ‘Het laatste’.

Het preview filmpje van Zuiderzeelicht met de sage ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ door Frank Lammers: https://www.facebook.com/Zuiderzeemuseum/videos/1039727049703643/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *