Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #26 Laatste etappe: nog 900 km. te gaan

Van Chartres naar huis, nog zo’n 900 km. Ook nu neem ik me voor het niet in de snelste tijd te doen, want het blijft de reis waar het om gaat…. Even twijfelde ik nog om zaterdag een dag te blijven plakken in Chartres. Alco & Esther vertrokken om 11 uur, ik pakte m’n boel even later in. Het laatste stukkie, helaas zonder Ingmar, die z’n gekneusde rib wat rust geeft.

Wanneer je in Chartres bent, moet je die kathedraal zien. Wat ’n overdreven groot geval, had best wat minder gekund! Bij Conde-sur-Vesgre vind ik een rustige camping, 45 km. op de teller, dat ga ik zondag goed maken. Kilometers maken begint met vroeg opstaan. Op een recordtijd: om 9 uur op de roets!

Maar ik breek meer records op die mooie zonnige zondag: ondanks de pittige klimmetjes toch 125 km. gereden. Verder was het misschien wel de mooiste roetsdag, niet verkeerd gereden, weinig verkeer (’t is zondag) en tenslotte spotgoedkoop. Ik verteer: 2 pakken vruchtensap, koffie en koek bij een markt, broodje kabab/patat/cola en kampeer voor totaal tien eurootjes! Kwam een gelukkie bij: camping was gratis. De waarnemend eigenaar (vorige was failliet), had het druk en zei in het Frans ‘laat maar zitten….’ (of wat ik begreep).

Vandaag startende vanf Liancourt, gaat het mak aan. Het zonnetje schijnt, dus alles wat nat is, is weer droog. Ook onderweg nog een aantal bijzondere ontmoetingen gehad. In Chartres sprak ik Jan Siegers uit Nieuwolda (z’n broer rijdt ook op een lig- en roeifiets). Onderweg bij een markt sprak ik ’n Fransman die ook Santiago op de fiets had gereden. Meestal is de aanleiding van het gesprek de roeifiets, dit geweldige apparaat vraagt natuurlijk om uitleg (hoe werkt-ie) of valt op z’n minst op. Ergens onderweg bijvoorbeeld: ik zag een tipi en een schoolklas als indianen verkleed. Ik stop, vraag aan de schooljuf: ‘waar is Winnetou?’ Ze moest lachen, maar die fiets dat was echt lachen voor die kinderen…..! Helaas geen foto van gemaakt. De paar die ik wel heb: de kathedraal in Chartres, de markt waar de koffie en koek 1 euro was en die waanzinnig goedkope camping in Liancourt, waar m’n tent kurkdroog vandaan kwam.

20150919_133054 20150920_104923 20150921_100643

Één reactie op “Update #26 Laatste etappe: nog 900 km. te gaan”

Als er een boek van komt wordt het wel een bestseller. Want je hebt een serie prachtige verhalen bij elkaar. Misschien was Winnetoe even plassen. Old shatterhand zat er vast wel bij. Heb je in de kathedraal van Chartres het labyrint ook bewonderd. Ik heb me laten vertellen dat het prachtig is. Nog even nog volop genieten van het onderweg zijn jongen. Want je bent zo weer thuis. Leer je onderweg ook nog iets van je zelf tijdens je tocht? Een soort van onbekend stukkie Cor? Echt een vraag voor bij een pelgrimstocht. Drink maar wat trappistenbier want dat doen pelgrims volgens mij ook. Echte pelgrims! Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *