Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #17 Uit het dalletje geklauterd

Die herrie makende achteras is bijna weer goed. Hoe? Even roets-goeroe Derk gebeld. Doordat ik nogal veel in de regen heb gereden zit er water in de as. Oplossing Derk: WD-40 erin spuiten. Nu heb ik dat wonderspul nog niet gevonden, maar het oliespuitje heeft ook al veel geholpen. Ook de free-wheel pakt weer lekker.

Toch loopt nog niet alles gesmeerd. Maandag had ik nog een beroerd akkevietje. Net toen ik op slecht wegdek een afdaling was begonnen, reed ik in ’n kuil. Stuur sloeg uit m’n handen en daar lag ik. Gelukkig reed ik niet hard en dacht geen schade te hebben. Toch begint m’n rechterknie steeds meer pijn te doen. Ik smeer al ‘kampong manis’ en ‘echinaforce’, maar hij heeft ff rust nodig. Heb daarom de luxe weg gekozen en een hostel geboekt in Villaseca. Niet meer dan een zielige 45 km.gereden, maar het vertrouwen is weer helemaal terug. Die knie komt wel weer goed.

Nu lekker genieten van een bed,  douche, wifi en electriciteit. Kan ik mooi de boel weer opladen en morgen verder trekken. Foto’s stuur ik van die top-hostel hier, op m’n kamer, de buitenkant en die mannetjes die op het terras zitten. Opvallend trouwens de grote hoeveelheid cafe’s hier en altijd bevolkt door die hard werkende mannen.

20150901_185603 20150901_185612 20150901_192640

6 reacties op “Update #17 Uit het dalletje geklauterd”

Hee die Cor, heb zojuist alles bijgelezen – wat een onderneming!
En nu hebben die terrassen af en toe nog een extra hard wekende man erbij. Goed dat je af en toe rust neemt, en geniet van lekkere koffie of maaltijdjes. Beterschap voor je knie en ga maar lekker verder, nieuwsgierig naar volgende plekje al of niet in het wild of op camping.
Tot kijk, Marieke

Hooi paps!
Dat klinkt niet zo fijn van je knie! hopelijk snel weer wat beter. Ik moet erg lachen om je verhalen en je foto’s. Slim dat je deze blog hebt om alles bij te houden, top plan.
Succes met fietsen, you are the best!
tot snel,

ps. kom je op de terugweg nog langs Eindje? ik had zo vernomen dat je vanuit Brabant met de trein naar Anna Paulowna zou gaan, omdat je deze route toch al uit je hoofd kent. Dus toen dacht ik, je kan wel tot Eindhoven fietsen, hier douche, en dan schoon in de trein terug naar mamsie! Nou denk er maar over:) duurt nog even!

xxxxx

Hee Cor, mooie verhalen hoor en leuk om te lezen. Neem de tijd om er van te genieten, en ook om je materiaal heel te houden (zet dat voorwiel vast!).

Es en ik vertrekken aanstaand weekend overigens weer voor een paar weken luxe camperreis naar het zuiden dus wie weet wie weet maak ik kans op een paar verhalen uit de eerste hand.

Cor pas op voor de kuilen in de weg leuk hè die hardwerkende mannetjes op de terrassen dat zal je nog veel kerentegen komen
Wij zijn vanmiddag aan gekomen in Lunel heerlijk zwembad en nu lekker genieten de Auto reed weer als een zonnetje wij blijven hier 11 nachten dus heb je zin om langs te komen wij hebben een heerlijk bed zwembad lekker eten Doe voorzichtig en een goede reis Douwe en Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *