Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

[blog 1] Toertocht Almere als ‘voorafje’ van roets-avontuur

Het lange roetsavontuur van dit jaar brengt mij naar Hongarije. In de maand juli ben ik van plan zo’n 1500 kilometer te gaan roetsen langs de oude Romeinse grens. De Limes route geheten; van de befaamde Sweerman boekjes. Elk jaar koppel ik zo’n reis aan de jaarlijkse toertocht van de roetsvrienden.

Theo en Annemiek Homan hadden dit jaar het estafette-organisatie-stokje overgenomen voor de jaarlijkse roetstoertocht en hadden zaterdag in de Flevopolder een mooie rit uitgezet. We waren te gast bij de roeivereniging Pampus in Almere, een perfecte locatie, een mooie kantine en campingveldje voor degene die vrijdag en zaterdag hun tentje mee hadden. Vreemd dat dit er maar een handje vol zijn, want na de 50 of 100 km. toeren en vervolgens bbq’en & borrelen, is het toch heerlijk om niet direct naar huis te gaan?! Bij de tussenstop troffen de twee toergroepen elkaar bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Ik zat aan het tafeltje met nogal wat ‘dames-getijsem’: Beb en Caroleen (zie foto). Van Beb (de zus van Derk) heb ik vijf jaar geleden haar bananentassen overgenomen. Een top investering, want de tassen hebben heel wat landen gezien. (Caroleen is de vrouw van Derk.) Ik weet nog toen ik haar voor het eerst ontmoette bij Cycle Vision in Lelystad in 1998. Ze kende Derk nog maar net en zocht hem in de tent. Ik praatte haar even bij over lig- en roeifietsen en hoe leuk dat ‘wereldje’ was. Nadat de EK roeifietskampioenschappen in 2013 gestopt waren, is er jaarlijks hiervoor een toertocht georganiseerd. Volgend jaar wordt dat dus lustrum, hoewel de locatie nog niet bekend is. Derk was zo aardig om m’n roets nog even na te lopen. Ik kreeg er een nieuw revolver tandwiel op en hij zorgde dat m’n versnellingen weer beter werkte (zie foto).

Zondag vertrok ik naar het NS station Amsterdam voor een 3-weekse trektocht met de roets. De trein bracht mij in het zuidoosten van Oostenrijk: Graz. Maandagmiddag vertrok ik vanaf hier om naar Hongarije te roetsen. Dinsdag kom ik bij Nederlandse vrienden Peggy & Rinus, om hun te helpen klussen aan hun boerderij in Hongarije. Na een week klussen, ga ik via de Limes route weer terug naar Nederland. Intussen heb ik de eerste 50 kilometer er opzitten en zit ik op de camping in Furstenfield. Een lieve camping-buurvrouw vond mij er kennelijk zielig en vermoeid uitzien, dus kwam zij met een bordje brood met bbq vlees. Dat ging er wel in, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik straks graatmager terugkom (zie foto).
 
Filmpje van ? de toertocht:

Dit filmpje van Jaap Rouw is ook zeker de moeite waard om te zien:

9 reacties op “[blog 1] Toertocht Almere als ‘voorafje’ van roets-avontuur”

Ha die Cor je hebt m’n filmpje gedeeld zie ik.
normaal kun je met de muis rond kijken, maar nu lijkt het meer op een panorama filmpje.
Ik zal kijken of ik dit kan veranderen.

groetsjes Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *