Categorieën
Kanoën Reisverslag Roeifietsen

Een lang weekend kanoetsen

Rooie Ally en blauwe Thijs hebben vanaf dit weekend verkering! Ze kennen elkaar al een tijdje, houden beide van sport en zijn helemaal verkikkert op elkaar. Coroppad bracht ze dit weekend samen. Een romance die nader toelichting verdiend, ik stel het verliefde stel even voor:

Ally is de opvouwbare canadees en Thijs is een snelle roeifiets, beide heerlijke apparaten om mee voort te bewegen. Het werd een combi-weekend van kanoën en roetsen, dus een nieuw werkwoord is geboren: kanoetsen. Donderdag vertrok ik op de roets naar camping ’t Riviertje in Abcoude. Met Ingmar en Saskia was afgesproken om vrijdag met de Ally een tocht te gaan maken over de Vinkeveense plassen. Ingmar kwam ’s avonds met de Ally. Na het opzetten van z’n tent, werd het weekend ingeluid met een stevige slok bier. Camping ’t Riviertje is een klein, maar van alle gemakken voorzien en in de luxe blokhut is het er goed toeven. Zoals de naam doet vermoeden ligt het direct aan ons vaarwater, de rivier de Angstel. Vandaar uit willen we een tochtje maken over de Vinkeveense plassen (tocht nr.18 uit de bijbel/kanopardijs Nederland). Saskia komt vrijdagochtend per trein om 11 uur. Een rustige start dus voor ons, hoewel we alle zeilen moeten bijzetten om de Ally op tijd in elkaar te zetten. Het blijft toch elke keer weer een lastige klus om alle stokken en spanten op de juiste plek te plaatsen. Door de harde wind, konden we helaas niet op de plassen varen en werd het een retourtje Angstel. Aan het eind van de dag ruilen we Saskia in voor een andere aardige vrouw: Marieke (zie foto).

Op zaterdag nemen we afscheid van elkaar, waarna ik afreis naar het ligfiets evenement Cycle Vision in Sloten bij Amsterdam. Abcoude naar Sloten, een stukkie van niks, maar ik deed er ruim drie uur. Bij Ouderkerk a/de Amstel was de brug afgesloten en reed ik zuidwaarts richting Nes a/d Amstel. Hier pak ik een pont over de Amstel, rij naar Amstelveen en verdwaal hopeloos. Uiteindelijk via Aalsmeer, Schiphol Oost via Badhoevedorp naar het Velodrome in Sloten. Tjonge, wat worden die wegen voor fietsers slecht aangegeven. Mijn google map die ik offline gebruik geeft alleen de snelweg autoroute aan. Bij het zien van de altijd enthousiaste ‘Roetsende Wim’ op Cycle Vision klaart mijn gedaalde humeur direct op. M’n tent zet ik op en doe een rondje ‘op zoek naar bekenden’. Net als vorig jaar spreek ik o.a. weer de Zeeuw Joop en Belg Jan. De M5-ligfietser Bert uit Arnhem zet zijn tent achter mij. Net als vorig jaar is hij vlaggenist en zijn aanmoedigingen kan ik zondag goed gebruiken. Na vorig Cycle Vision als toerist meegemaakt te hebben, had het wedstrijdvirus me weer te grazen genomen: de 3 uurs tijdrit. Hoewel stayeren toegestaan is, had ik daar helaas geen profijt van. Er doen slechts dertig rijders mee, waarvan 2/3 racemonsters, de velomobielen die me met bijna dubbele snelheid voorbij scheuren. Heel even weet ik aan te pikken bij een rug-aan-rug tandem. Andere roetsers Derk Thijs en Rob Bakels zijn mij een maatje te groot. Na 2 uur doe ik een plas/eet/drink pauze (zie grafiek) en uiteindelijk leg ik 90 kilometer af. Maandag rij ik nog eens zo’n afstand: naar huis. Ook nu weer niet de kortste route. In het park van Spaarnwoude rij ik teveel naar het noordwesten en kom uit bij Ruigoord. Na even rondgekeken te hebben in dit hippiedorp kom ik eind van de middag thuis. Dat was een mooie voorbereiding voor de tocht die gaat komen: volgende week samen met Ingmar met de roets naar Hongarije!

3 reacties op “Een lang weekend kanoetsen”

De komende drie weken ga ik weer op avontuur. Het start dit weekend in Almere, waar de jaarlijkse roeifiets toertocht is. Daarna stap ik zondag om 17 uur op de trein van Amsterdam naar Graz. Vanuit Oostenrijk roets ik naar Döbörhegy in Hongarije, om een weekje te ‘wooven’ (klussen bij vrienden die daar een boerderij hebben). Zeven mensen van de Michaëlshof komen ook (rijden met een busje). Hierna rij ik in 2 weken weer terug naar huis, gebruik makend van de Limes fietsroute boekje. Het zou de bedoeling zijn samen met Ingmar dit te doen, bij hij is door omstandigheden afgehaakt.

Hoi Cor, leuke camping is dat. Daar gaan we af en toe met het gezin naartoe. De koeiencamping heet het bij ons.

Fijne trip toegewenst. Binnenkort ga ik met de oudste op pad. Het was de bedoeling dat we naar de roets bijeenkomst kwamen, maar dat plan liep niet helemaal goed. Maar we kunnen nu samen op de ligfiets en roets weg want we hebben kampeertassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *