Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Tijdrit als vanouds

Een tijdrit van 16.5 kilometer op de roeifiets met als tegenstander Ed Komen. Ed op de carbon en zoals altijd super getraind. Cor met veel kilometers in de benen, nieuwsgierig hoe de echte vorm er bij staat. Hier het verslag….

ftc klein
Van links af: Kees, Cor, Tim, Albert, Ron en Hessel

Sinds jaren rij ik bij de fietstoerclub Wieringerwaard in de zomermaanden tijdritjes. Steeds op een andere locatie en steeds een andere afstand. Zaterdagavond was de langste afstand en mooi weer. Het zou m’n eerste wedstrijd worden en rivaal Ed was ook van de partij. Hij rijdt altijd zo’n 10% harder en heeft de échte wedstrijdmentaliteit (wil altijd winnen). Na Cycle Vision dacht ik de vorm weer een beetje te pakken te hebben, dus durfde de uitdaging aan om me met Ed te meten. Winnen is van oermens Ed onmogelijk, bedoeling is het verschil in achterstand zo klein mogelijk te maken. We starten achter elkaar, ik krijg één minuut voorsprong. Voor Ed ben ik ‘rode lap op de stier’, ideaal richtpunt om zo snel te grazen te nemen. Dat moment kwam pas voor hem op drie kilometer voor de finish. Hierna waren de rollen omgedraaid en ik kon me richten op Ed. Uiteindelijk liep hij slechts 15 seconden uit. (m’n gemiddelde was 35.5) Na afloop klaagde Ed dat z’n hartslag niet boven de 150 kwam (ik schatte de mijne op 160). M’n gemiddelde op deze afstand was 35.5, lang niet gek voor het bochtige parcours.

Na afloop met een aantal jongens van de club gezellig nagekletst (zie foto). De gebruikelijk nazit zat er voor mij niet in, want ’s avonds ging ik met Brigitte de kunstroute Zijpe fietsen. Ik denk dat ik de smaak van wedstrijd rijden weer te pakken krijg en zal proberen en volgende week zaterdag weer bij te zijn. Op de inzetfoto links Ed toen we me Cycle Vision in Zandvaart reden, ik reed voor hem op de lage Thys 240.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *