Categorieën
Familie

 ‘The battle of John’ spelen voor Dolf in de hospice

Mam zit bijna een week in de hospice en vermaakt zich er kostelijk. Niks geen trieste bedoening, maar genoeg leven in de brouwerij. Eén van de hoogtepunten was zondag 24 april toen er een optreden was speciaal van ‘The battle of John’ de band waarin Dolf speelt.

Mam zat echt te genieten samen met ome Jan en tante Marie Boekel die toevallig op visite waren. 20160424_131156Een prachtig optreden, met een zichtbaar ontroerde Dolf, vol van emoties met nummers van Neil Young en Saybia (zie filmpje hieronder).20160424_122742

Zaterdag toerde ik in de taxi met zus Rennie naar de hospice.  Tot vorige week kwam ze elke zondag op be20160424_115429zoek bij mam.  Wanneer het lekker weer was reden de meiden op de elektrische fietsen rondje Polder en staken op bij de snackbar Siem voor een bakkie. Mam zei vaak ‘na het overlijden van pap, heb ik nog zes prachtige jaren gehad’.

Zondagmiddag kwamen Marijke en Rennie op bezoek. In de serre van de hospice hebben we heerlijk gesmikkeld. Wat kunnen die vrijwilligers lekker koken. Goed dat ik op m’n roets heen en weer rij, anders vliegen de kilo’s eraan. Maandag rij ik met Brigit naar mam. Eindelijk gaat Brigit overstag en leent de elektrische fiets van mam en wint met overmacht de20160424_182924 beklimming de Kooybrug van mij. Maar ja, ligfietsen staan nou eenmaal niet bekend om hun klimeigenschappen. Vandaag namen we de zolder van het ouderlijk huis te grazen. 20160426_121724Brigit stapt terug in de jaren zeventig en neemt plaats onder de droogkap. Ook komen we het strandtentje tegen. Is meer dan vijftig jaar oud, maar ziet er mooi uit. Gaan we van de zomer de show mee stelen op het strand! En dan natuurlijk die voorraad reisboeken, pap en mam zijn de halve wereld rond gereisd, dat ga ik ze niet nadoen…..20160426_154339 (1)

Vanmiddag kwamen Anneke en Rob Eecen uit Oudkarspel op bezoek. Met deze wereldreizigers was het gezellig kletsen. Morgen heeft mam plannen om nog een wens in vervulling te laten gaan: ze wil op bezoek naar dochter Astrid die sinds twee in Schagen samen met Yoeri woont.  Dat verslag is te lezen bij de volgende update!

Hier filmpjes van het prachtige optreden zondagochtend 24 april in de hospice van Den Helder. De band ’the battle of John’ trad speciaal op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *